Nu är det nära!

Dagen D kommer allt närmare. Nu är det bara en aaaning mer än ett dygn innan vi får nycklarna och är ägare till vårt nya hus! =) Lite fler flyttkartonger har insamlats (tack Karin!) och nån slags grundplan är utarbetad. Jag har pratat ihop lite med min chef och kommer nog att ta ledigt några dagar före och efter midsommar för att flytta hundgårdarna och hundarna då. Jätteskönt att inte behöva boka dagarna redan nu utan kunna anpassa lite när det närmar sig.

Senaste dagarna har jag även hunnit fila en del på min bok och för nån kväll sen såg det ut så här:

Antalet sidor beror ju på inställningarna men över 95000 ord har jag kommit! Antalet ord i sig är ju absolut inget självändamål, men det känns ändå lite mäktigt eftersom det nånstans ger en hint om att det kan rymmas en hel berättelse bland dem. Hoppas hitta tid att skriva även under flytten men inser att det nog kan bli svårt.

Igår hade vi bara halvdag på jobbet så det blir en riktigt långhelg nu då vi jobbat in fredagen dessutom. Igår eftermiddag åkte jag med Giela (samt medföljande Noomi) till Älvdalens Hundhälsa i Råneå för laserbehandling. Giela gnällde lite och var nog lite öm i ryggen, kanske efter helgens två långa skogspromenader samt den lugna cykelturen i måndags, och det är ju alltid lite klurigt det där, att hitta rätt balans.

Efter laserbehandlingen fick Giela lite ”vibrationsmadrass” och mys innan vi åkte hemåt. Ett nytt halsband blev det också, ett svart läderhalvstryp från Tärnsjö Garveri (http://tarnsjogarveri.com/wip/en/products/) som gör jättefina saker och garvar lädret utan gifter. Giela har ett sånt koppel sen närmare 10 år tillbaka och nu fick hon även ett matchande halvstryp som är lättare att hantera än det fasta halsbandet vi hade sen tidigare. Supersnyggt!

Noomi älskar att vara till Paula och brukar vara som mest galen och högjudd när vi kommer dit. Superkuuuul! Igår hittade hon fina pipande åsnor som hon tittade längtansfullt efter….

Inatt drömde jag en hemskt mardröm om att Giela dött i sömnen och Noomi dött hos en norsk kille som var hundvakt åt henne i ett par dagar, av nån orsak. Riktigt vad som hänt fick vi aldrig veta men det var fruktansvärt! Sååå skönt att vakna och kunna pussa dem båda rejält.

Nu ska vi bege oss ut i sök- och spårskogen! Solen skiner och det är inte så värst varmt ute – perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s