R.I.P Rossi

2005-08-14 ~ 2017-12-04

NAMN: Rossi (tidigare Meja)
RAS: Schäfer/Alaskan Husky
FÖDD: Utanför Göteborg
STORLEK: 58cm, 23kg

Rossi flyttade in till oss på sin ettårsdag. Hon hade då inte fått se mycket av världen och var rädd för det mesta och hade obefintlig självkänsla. Så fort en situation blev lite jobbig, antingen socialt eller på annat sätt, så kastade hon sig på rygg och stängde av helt. Livet ut fortsatte Rossi att vara en liten fjant i vissa avseenden, men hon gjorde en fantastisk resa och lärde sig att stå upp för sig själv och kunna hantera olika miljöer och situationer väldigt bra, speciellt när hon fick lite stöd och inte behövde ta helt egna beslut under stress.

Rossi älskade agility, spår och sök, men det gällde allt att planera övningarna väl för livet ut slogs hon med att tappa självförtroende när hon inte riktigt förstod eller trodde att hon kanske gjorde något fel. Någon duktig draghund blev hon aldrig, men hon tyckte om att springa och att få titta på saker ute i naturen, vilda djur eller helt enkelt se en ensam buske ute på en vidsträckt myr. En sån buske kunde fånga hennes blick så hårt att hon bromsade ner hela spannet i sin iver att få titta på den ordentligt.

Rossi levde hela sitt liv med en stark önskan om att få vara en del av en gemenskap, men utan att någon gång vilja vara i centrum. Det var där hon trivdes bäst helt enkelt, lite i periferin och inte i som händelsernas mittpunkt. Hon älskade sin hundkojas trygghet och såg alltid så nöjd ut när hon fick återvända till sina trygga punkter.

Sista säsongen åkte Rossi mycket i släden med Noomi, och jag hade hoppats att hon skulle få göra det minst en säsong till, men en kväll i december kändes hon plötsligt inte riktigt pigg och morgonen efter andades hon tungt på golvet bredvid min säng. Jag fick direkt en krypande känsla av att detta var vår sista morgon tillsammans och veterinären bekräftade någon timme senare att hon hade lungorna fyllda av vätska och hennes hjärtljud var knappt hörbara. Något inuti min lilla Rossi hade börjat ge upp och den dagen fick  min älskade lilla fjant bli en änglahund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s