Cykelmåndag x 4 och nedräkning till flytten!

Igår fick jag en riktigt mysig skogspromenad med Giela och Noomi. Vi gick mest utan stigar och på vissa ställen var lite blött och jag fick hoppa mellan tuvorna för att komma fram, men det var riktigt mysigt ute och skön temperatur med jackan på. Tyvärr hade jag bara mobilen med mig som kamera, men det kan vara rätt skönt ibland att vara kameralös också.

Idag blev det istället cykelträning för hela gänget. 3-4 grader varmt bara imorse och kring 12 grader när jag kom hem från jobbet så det passade perfekt! Först ut var Silva och Kaela som vanligt. Jag slog igång Runkeepern för att se hur lång somriga cykelsvängen egentligen är och det är ungefär 4,25 km, alltså aningen längre än jag hade trott och helt lagomt för att få rusa av sig lite som underhållsträning.

Silva och Kaela tog sträckan på ungefär 16 minuter och var rätt lugna och sansade, säkert till stor del för att vägen precis fått nytt grus på sig (måste ha hänt igår kväll) som gjorde underlaget lite ojämnt och tungt. 26km/h i toppfart så jag gissar att deras vanliga toppar är kring 30km/h annars. Typiskt att jag skulle råka mäta vid en så otypisk träningsdag.


Rossi snabb-badar i ett dike

Flera av hundarna fäller nu och Rossi ser inte klok ut. Det sticker ut fjun över hela ryggen! Kanske börjar vara dags att ta fram kardan igen, men det blir inte ikväll! Nalle och Mintu sprang sist av draghundarna och sist ut var Giela och Noomi. De fick en 3km-runda för att slippa lite lera och blött. När Giela travar sakta är det lagomt för Noomi att trava lite raskt och efter första springet travade de så fint vid sidan av cykeln. Ett litet radarpar – Tant och Fjant! 3km i lugnt trav känns väldigt lagomt som ”konditionspass” för tant Giela. Vintertid springer hon ju längre bredvid släden men där väljer hon ju själv när hon vill micropausa och när hon vill rusa eller nosa så det blir ju inte riktigt samma sak. Visst blev det pauser även nu, men inte riktigt lika fritt som när hon är lös förstås.

Jag trodde i mitt stilla sinne att det var torrt och rent ute, men de få leriga områden som fanns räckte för att göra både mig och cykeln leriga… Så här såg cykeln ut innan jag sköljde av den rejält.

Nu tänker jag mata hundarna och sen göra en tidig kväll. Idag är det tisdag, och sen kommer onsdag, och sen är jag ledig på torsdag samt fredag, och fredag klockan 12.00 får vi nycklarna till huset! Det börjar vara nära nu!

Jag har dessutom en supersnäll kollega som lånat ut sin synt/elpiano till mig så att jag kan börja spela igen direkt vi flyttat in! Jag har länge drömt om att skaffa ett elpiano och börja spela igen men i nuvarande huset ryms det inte riktigt… i nya huset finns plats och nu behöver jag inte vänta till budgeten tillåter köp utan kan börja spela direkt! =) Längtar!

2 tankar på “Cykelmåndag x 4 och nedräkning till flytten!

  1. Hejsan! Nu har ni fått våren till er,ser jag, vad det ser ljuvligt ut när hundarna badar i bäcken.
    LYCKA TILL NU I ERT NYA HUS!! Det kommer att bli ROLIGT för er. Jag har själv går & haltar, har stukat min fot,men det går åt rätt håll nu med foten.
    MVH Britt i Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s