Populära vindskydd

Förutom de isolerade kojorna finns vindskydd i alla våra hundgårdar. Vindskydden är populära året om men speciellt sommartid förstås. Det senaste bygget blev också det bästa, och här kommer en liten bildbeskrivning av bygget. Beskrivningen är ganska ”basic” men för den som är ovan att bygga kanske det kan vara bra med lite idéer?


Bottenramen, i vårt fall lika stor som en lastpall för att lätt ha ett underlag som lyfter den lite från marken.


Hörnstolparna placeras ut och sågas så att taket får lagom lutning. Jag mäter inte på millimetern utan på ett ungefär. När man sen skruvar ihop delarna blir det ändå stabilt.


Takramen har monterats med en extra regel rakt över för att bära hundarnas vikt. Sidorna kläs med spåntat  vilket minskar risken för drag.


Sådär – golv och sidor på plats! Bara taket som saknas!


Jag använde samma material till taket och såg till att få ett rejält överhäng för att skydda från regn.


Slutligen har jag klätt hörnet och kanterna med impregnerat trallvirke samt monterat en kant längst fram för att hålla träullen på plats. Att använda impregnerat virke eller inte är en smaksak. Mina hundar tuggar i stort sett aldrig på impregnerat virke och jag använder det av den orsaken. Om man däremot har hundar som tuggar i sig även sånt riskerar de förstås att ta skada eftersom det oftast inte är giftfritt.

Vindskydden är bra komplement till kojor och oavsett om man bygger dem separat eller på kojtaken, så är de alltid populära hos hundarna. De ligger gärna 2-3 stycken där samtidigt och lapar sol.

1 tanke på “Populära vindskydd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s