R.I.P Kaela

2008-04-22 ~ 2022-03-25

NAMN: Kaela
RAS: Siberian husky/Alaskan husky
FÖDD: 22 April 2008 i Långnäs utanför Piteå
STORLEK: 57 cm, 18 kg

Kaela var en helsyster till Silva och flyttade hit när hon var 1,5 år gammal. Till början var hon bara en lånehund, men snart flyttade hon in på riktigt. Kaela var en mycket lugn och lättsam hund på alla sätt. På utsidan var hon och Silva mycket lika men på insidan hade de en hel del olikheter. Medan Silva söker upp rackartyg var Kaela alltid lugn och sansad och hade en tanke i huvudet åt gången. En riktigt snäll och pålitlig liten kompis som gärna höll sig lite i bakgrunden i gruppen men som aldrig tackade nej till mys och gos.

Kaela var en duktig ledarhund som jobbade hårt i alla lägen. Hon hade ett otroligt spårminne och kom ihåg på vilken sida varje träd som leden brukade gå, men hade samtidigt svårt ibland att tänka nytt eller gå en ny och ovan väg. Hon jagade gärna och fick nästan en gås på sitt samvete en gång. Hon trivdes ihop med alla, förutom Rossi, och kanske berodde det på att båda två var för lika och helst önskade samma lugna plats i skymundan utanför strålkastarljuset i gruppens mitt?

Sista åren trilskades hennes rygg lite så hon sprang ofta med täcke från Back on Track, och under sista vintern blev det tydligt att hennes kropp började vara sliten. Bakdelen blev ranglig och lite skakig, knölarna på kroppen blev allt fler (inklusive juvertumörer), och under sista veckan ville hon inte längre äta annat än godis. När även färskfodret matat från handen ratades tog jag beslutet att låta den gamla kroppen somna in, innan den började tyna bort. Beslutet var tungt men ändå inte svårt, för det kändes så tydligt att det var hennes tid att få gå, nästan 14 år gammal. Tack för lång och trogen tjänst min fina vän, du var med på alla mina längsta äventyr och du gjorde alltid ditt allra bästa. Vila i frid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s