Cairnterrier

Min allra första egna hund var en Cairnterrier född i november 1993. Sen dess har rasen haft en alldeles speciell plats i mitt hjärta och dessa fantastiska små glädjespridare och deras optimism är något jag alltid vill ha med mig. När Jacki gick bort kunde vi av praktiska skäl inte ta hem en ny Cairnterrierkompis direkt och det blev nästan 5 år utan Cairnterrier i huset.

Om Cairnterrier
Cairnterriern var ursprungligen en grythund och härstammar från Skottland. Den är besläktad med övriga ”Highland terriers” som t.ex. Skye terrier och West Highland White terrier. Idag används den som sällskap och en del tävlar inom agility, lydnad och bruks. Eftersom rasen inte längre avlas mot arbete som grythund kan den ses som en ganska mild terrier.

Cairnterriern är ca 30 cm hög och kallas ofta ”Världens bästa kompis”. De har ingen aning om sin ”litenhet” och hänger utan bekymmer med på alla strapatser eller äventyr så länge tempot inte är för högt för deras benlängd. Cairnterriern är modig, intelligent, robust och obotligt optimistisk och tar snabbt plats som ”glädjespridare” i familjen. Samtidigt som de älskar aktivitet har de oftast en väldigt bra on/off-knapp och älskar att mysa i soffan.

Du kan läsa mer om Cairnterriern på http://www.cairnterrier.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s