Akupunktur på Kaela och Noomi = galen!

Idag fick en av mina hundar testa akupunktur för allra första gången. Det var Kaela det gällde eftersom hon har lite problem till och från med sin rygg. Den är lite stel och bökig och även om den fungerar rätt bra nu för tiden så är den inte 100% som den ska. Vi anlitade Annelies som har företaget Hästakupunktur Equilibrium. Hon gör akupunktur på både hästar och hundar och ni kan läsa mer här: http://www.hastakupunktur.se/

Kaela kom in en stund i förväg, för hon har ju inte varit inne nu sen Noomi flyttade in. Första gångerna hon såg Noomi byttes ju hennes blick snabbt ut till ”jag ser en lämmel jag vill äta”-blicken men nu var hon lugn och duktig och de fick träffas för allra första gången. Noomi var pestig och hoppade och studsade och var jätteglad! Kaela försökte vrida bort huvudet men det kom ju hela tiden nya attacker, och nya, och nya… men hon var duktig!

När vi körde igång med behandlingen fick Kaela sitta/ligga på en handdukt inne i vardagsrummet och hon var lugn och duktig hela tiden. Kaela är ju oftast en vädligt lätthanterad hund men hon uppskattade nog ändå att kunna få behandlingen hemmavid eftersom hon kan tycka att nya miljöer är en aning underliga ibland, och den känslan vill man ju inte koppla ihop med en ny behandling.

Först fick hon två nålar på huvudet som tydligen har lugnande verkan, sen ett gäng nålar på avsnittet av ryggen där hon har problem. Nålarna satt i en stund medan vi småpratade och Kaela låg och myste på sidan och blev kliad i sin gamla päls. Den känns sträv och trött och ser ut att vara på väg att trilla av vilken dag som helst nu!

Nästa behandling blir om en vecka på torsdag och då får vi se om vi märker någon skillnad. Tanken verkar vara att behandla lite mer ofta i början och sen kunna underhålla med jämna mellanrum. Kaela rör sina bakben väldigt karaktäristiskt så jag tror att det kommer att vara enkelt att följa upp hennes rygg baserat på hennes rörelser. Blir väldigt intressant att se!

Lilla Noomi är inne i ett riktigt tokryck just nu! Hon är oftast lugn och snäll på morgnarna men kring den här tiden på kvällarna får hon riktiga tokryck och beter sig som en galning med tänder överallt! Jag hade tänkt låta Kaela vara inne hela kvällen men Noomi var så påflugen att jag tror att Kaela tyckte att det var skönt att få komma ut. Dumt att fresta på förhållandet redan nu. Kaela var jätteduktig men hon visste inte hur hon skulle säga ifrån och där kan det finnas en risk eftersom även en snäll hund förr eller senare kan få nog. Speciellt när Kaela tyckte att Noomi var så himla konstig i början.

Hon hann till och med klättra upp på vardagsrumsbordet via en fåtölj och stjäl här fodralet till husses datamus…!!! Jag vet att det verkar vara lite modernt nu för tiden att ha hundarna på bordet men hemma hos oss uppskattas det inte! Hundarna ska var på golvet, i soffan eller möjligtvis i sängen, men på borden har vi varken tassar eller fötter! Lilla bus!

Nåja, snart lugnar hon sig och då är hon så himla söt och go. Nu har vi känt varandra i ganska precis en månad och under den tiden har vi främst lekt och busat och jobbat fram bra belöningar. Nu har vi startat lite med klossträning med klicker och kör 3-5 korta pass varje dag. Nu börjar hon förstå att det finns godis att tjäna och blir allt mer intensiv i sitt arbete – jättekul att se!

Ska sluta dagen med en liten jämförelse, här är en dagsfärsk bild på Noomi och under den kommer en gammal bild på Jacki tagen för lite mer än 19 år sen. Den nya bilden fick mig på något sätt att tänka på den gamla, bus i blicken liksom! Den gamla är tyvärr pytteliten i digitalt format, men rätt söt ändå. Min älskade Jacki, jag tror att hon skulle vara stolt över sin efterträdare som intagit huset på äkta terriermanér, även om hon säkert skulle tycka att hon var rätt jobbig!

Imorgon ska vi ut i spårskogen på morgonen samt fixa lite ute i hundgårdarna och så får vi finbesök av Noomis extramamma som tog hand om henne när hon och hennes syskon var små och var fodervärd till deras mamma. Blir jätteroligt att träffas och med sig har de en liten Cairnvalp som är nästan precis lika gammal som Noomi om jag minns rätt. Blir kul att se vad de små tokarna hittar på!

Ooops! Giela gjorde misstaget att komma in i vardagsrummet för att ta en liggplats här, på tre sekunder attackerades hon av en flygande Noomi! Nyss sprang Noomi i full karriär genom huset och tog sats för att hoppa upp på soffan – hon har bara inte lärt sig att avståndsbedöma ordentligt så hon hoppade av för tidigt och kraschade rakt in i kanten på soffan. Nåja – vem bryr sig när man är en terrier?

 

2 tankar på “Akupunktur på Kaela och Noomi = galen!

    • Hihi, tack! Jo hon är faktiskt ruskigt söt, hade inte trott att hon skulle vara så himla söt faktiskt även nu när hon börjat växa rätt mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s