Showtime!

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/a.jpg

Förra veckan fick jag hjälp av en underbar vän att byta hårddisk på min dator och vips blev den supersnabb! Jag som funderat ut hela den – men det behövdes ju inte! Superbra! =D Det är dock först nu jag hunnit testa för helgen har varit fylld av julfest å julshow och träning för den senare å så lite hundar förstås. I fredags hade vi julfest med jobbet i Luleå, riktigt trevligt med både gamla å nya bekantskaper och skratt å dans. Jag hade ordnat hundvakter till alla hundar och kunde sova hos en vän istället för att köra hela vägen hem, smidigt!

I lördags var det sen genrep för byaföreningens julshow i Bredåker, och sen på kvällen – julshow! Nån timme innan det var dags blev jag även Lucia, och förutom X antal brandlarm (men det är tydligen standard) gick allt bra. Länge sen jag hade stearin i håret senast!

Sen spelade vi upp ”Trollkarlen från Obis” där jag spelade lilla Doris som hamnat vilse och behövde hitta hem till Rågraven, och det var faktiskt riktigt kul! Jag kanske har en liten teaterapa i mig ändå, hihi. Mina underbara ”grannar” var så himla fina och duktiga, ja hela kvällen igenom – vilka härliga tokiga människor, hihi! I publiken satt nog närmare 100 personer från byarna kring älven och jag hoppas att de flesta hade lika roligt som vi på scen.

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/b.jpg
Doris möter fen ”Tingeling”, dagen till ära spelad av en jättego man med tatuteringar, hihi

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/c.jpg
Agrolmannen, Lejonet, Emma Fågelskrämma och Doris har äntligen hittat Trollkarlen från Obis och måste svara på varsin gåta!

Ja, vi hade en riktigt trevlig kväll på alla sätt! I söndags blev det slädkörning – äntligen i dagsljus igen för det fanns inte tid för under lördagen – men jag började äventyret med att backa ner fronten på bilen i diket, så pass att jag inte kunde komma loss. Min hjältegranne Stefan kom till undsättning och medan han hämtade sin traktor passade jag på att motionera hundarna. Kring -20 grader ute men riktigt vackert!

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/d.jpg

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/e.jpg
Silva och Xuper

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/f.jpg

https://i0.wp.com/www.nukutvi.se/2015/1214/g.jpg

Förutom att bilen satt fast i diket så dog mobilen av kylan, trots att den borde ha haft batteri (tycker jag faktiskt!) nog. Kalla fingrar och kall kamera men duktiga hundar under milen vi körde, och jag lyckades precis väcka liv i mobilen länge nog för att ringa min räddare i nöden när vi kommit tillbaka till bilen. Med sin traktor lyfte han enkelt upp Viton på vägen igen, och nu ska jag köpa snökedjor. Snarast. Det är väl bara att inse… min bil är ingen terrängbil…

-24 grader ikväll så det blev varken ridning, promenad eller slädkörning utan eld i kaminen å nystart av datorn å glass förstås, å så enhandig lek med Noomi och hennes leksak, hihi. Försöker förklara för henne att den snabbare datorn kommer att betyda mer lektid för henne i framtiden, även om det är tråkigt nu när jag installerar och fixar. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s