Början av midvinter

Många klagar på december, januari och februari och säger att det är mörka hemska månader. Jag har alltid tyckt tvärtom – detta är ju årets absolut vackraste tid! I alla fall om snön får ligga och solen tittar fram. Idag körde vi ungefär en timmes slädtur bortanför Storklinten vid 12-snåret och trots klart väder kom solen aldrig så högt upp att den träffade hundarna. Mer snö vill vi förstås ha – men redan nu börjar det vara riktigt vackert ute.

Hundarna ja, pigga som tusan först men sen lite vimsiga å den kalla pudersnön bildade iskakor i tassarna på både Mintu och Kaela så jag fick värma och plocka loss. Hade ju tänkt prova GoPron och nya ”fästa på hunden”-fästet men struntade i det. Vill ha vackra skoterspår till nästa filmprojekt, så det blir på riktigt på en gång för när jag väl filmar så vill jag ju gärna kunna filma MYCKET på en gång och göra något roligt av det.

När vi kom hem släppte jag ihop alla hundarna igen, nu med lite snöpuls i benen men en stunds biltur och återhämtning efter det, och det fungerade bara fint. Skönt! Det känns allt mer som att Xuper börjar vara en i gänget även om vissa säkerhetsrestriktioner kvarstår ett tag till.

Nä, när man haft roligt en hel helg å bara ridit, kört hundspann och promenerat och gosat… då måste man väl till slut ta tag i tvätt, disk och matlagning… hihi… trevlig söndag allihop!

9 tankar på “Början av midvinter

  1. Hej på er där uppe i det VACKRA Landskapet, såååå otroligt vackra bilder du visar på dina hundar & naturen, vad mycket snö ni har,ljuvligt. Vi har bara regn regn regn & Blåst. Då är det inte så skönt,därför gillar jag inte nov,dec jan, Bara vi kunde få så mycket snö som ni har där uppe,hade jag tyckt som du. Men man får vara GLAd ändå, vi har mellan 9 & 11 grader varmt här nere i Skåne. Just nu ialla fall, man vet aldrig när det slår om. Ser så ljuvligt Härligt ut med dina FINA Hundar när de kommer springande fram med släde. GOD-JUL på dig!
    MVH Britt nere i Skåne.

    • Tack! Jo det är stor skillnad på vinter och vinter, att ha det kallt och torrt och ljust av vit snö är härligt men slask och regn och mörker är desto tråkigare! God Jul!

  2. Selv her nord hvor det enda en en hel måned til vi ser sola igjen er det mye fin lys i mørketiden. Selv om sola ikke viser seg, så bli ofte himmelen blodrød midt på dagen, snøen, månen og stjernene lyser opp, og nordlyset danser over himmelen. Det kan riktig nok bli litt vel kaldt på denne tida, og det er fryktelig godt når sola viser seg igjen, men desember, januar og februar har mye fint de også 🙂

    • Oj, ja det måste vara riktigt annorlunda! Här är ju solen uppe hela året i alla fall, även om den står lågt. Förstår att den är efterlängtad när den väl kommer tillbaka! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s