Lite kaos

Igår var det dags för slädtur igen förstås, men den gick sisådär. Bara några hundra meter efter start mötte vi två jägare med en kopplad jakthund. Mannen med hunden gick ner i skogen och vi fick klartecken att passera men när vi passerade visade det sig att mannen med hunden bara klivit direkt utom synhåll, och när hundarna fick syn på dem igen, bara nån meter bort, så blev retningen för stark… #&¤#%/&/%&/”€$£@$€!!!

Jag tycker ju att Mintu och Kaela har rutin nog för att kunna hantera nåt sånt när man kommer med bra fart, men idag flippade det om och de drog ut i skogen och trasslade in sig medan killen med hunden lyckades smita undan utan att de hann mötas. Huvva! I efterhand så skulle jag ju ha varit tydligare med att be killen med hunden gå ut rejält i skogen förstås, tidigt på säsongen och utan bra ankarfäste eller bromsfäste behöver man ju marginalerna på rätt sida, men det är lätt att vara efterklok ibland.

Ingen gjorde sig illa och allt gick att reda ut, hundarna hann nog aldrig mötas riktigt ens, men det är ändå såna där händelser som ju inte får inträffa, och som lämnar en tråkig magkänsla efter sig. Med många inblandade, både hundar och människor, linor, tänder och stora krafter, ja då är det ju faktiskt väldigt lätt hänt att nån gör sig illa, å när det går snett så går det ju ruskigt snabbt många gånger. En situation kan spåra ur på ett fåtal sekunder och då är det ju oftast ”för sent”. För att verkligen rädda läget hade man ju egentligen behövt göra ett annat val ett par minuter tidigare.

Xuper skötte sig dock jättefint som vanligt, så han får en egen bild, med en lite härligt knasig uppsyn. =)

Efter körningen blev det promenad med Noomi och sen en genomkörare i gymmet på jobbet, riktigt skönt och behövligt! På vägen hem igen länsade jag ICA Kvantum och sen en riktig myskväll med Noomi, hemmagjord pizza till mig å tuggben till henne å så Kunskapskanalen på det, hihi. =) Innan jag somnade hade ”jobbig händelse” förvandlats till 95% ”lärdom” istället, å det är ju bra. Då hade det ju ett syfte ändå.

Idag blir det pyssel och fix här hemma, med hundar å hus. Tänkte se om jag har nån fin gran också, här på tomten. Släden ska ut igen förstås, men jag tror vi tar en annan väg idag. Å hoppas att den är ödslig på riktigt, hihi.

2 tankar på “Lite kaos

  1. Vilken jobbig händelse! tur att ingen blev skadad… Vet precis hur det känns när man grubblar efteråt över vad man borde ha gjort, och hur det sitter som en klump i magen. Men som sagt, till slut lägger det sig och man drar lärdom av det hela. Lycka till och härlig bild! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s