Rawgrave Pub! =)

Oooh så sugen jag var på att köra hund idag efter jobbet, regna bäst det vill – vi ville ut! Men tyvärr har regnet bara gjort världen blötare och inte rått på isen som legat på alla vägar, stora som små, under hela helgen. Till och med grusvägen här utanför har varit jättehalkig, och även om mycket av isen hunnit smälta så är alldeles för mycket kvar för kunna dragträna. Surt – men nu börjar det ju ryktas om snöflingor snart så det känns ändå överkomligt även om jag förstås hemskt gärna skulle kunna få hundarna i form just nu – istället för att de ska stå i hundgårdarna och rastgården och bli tjocka, hihi.

I helgen var det Halloween-fest här i Rågis, ”Rawgrave Pub” hade satt ut öppetskylten vid byavägen och vi hade en supertrevlig kväll. Nästan alla hade klätt ut sig och seriösa utklädnader var det! Själv var jag Dorothy från ”Trollkarlen från Oz” och mina närmaste grannar kom i form av Plåtmannen, Fågelskrämman och Lejonet. Noomi fick också vara med en stund för Toto i filmen var ju just en Cairnterrier! =)

Fick låna den här bilden av min granne Emma, och Noomi passade på att slita lite halm ur hennes ficka när hon fick chansen, hihi. Andra gäster på puben var bland annat Liemannen, Frankenstein, två läskiga clowner, några hel- eller halvdöda gengångare, två rockstjärnor och en specialmilitär. Det är bara att konstatera, min nya hemby är full av tokigt å härligt folk som gärna bjuder på sig själva, och värmen och hjärtligheten går inte att ta miste på.

Mina kläder köpte jag på Röda Korsets Second Hand i Boden, och när jag gick runt där hittade jag även två par höga läderstövlar, knappt använda ”märkesskor”, för 70 kr styck! Second hand är bra! På många sätt! =)

I söndags fortsatte halkan och Noomi och jag halkade ut på en timmes promenad runt byn.

Så, ikväll hade jag hoppats att isen skulle ha blivit bara blött. För även om det inte är så himla kul att köra 7 hundar i regn så är det ju genomförbart på alla sätt, bara lite kletigt och hårigt, men isiga vägar, de sätter helt enkelt stopp. Inte kul när hundarna tappar fästet och halkar omkring ju.

Istället har jag satt upp lite lampor och en spegel och busat lite med Noomi här inne, tokiga lilla hund! Noomi och Ben har förresten börjat leka allt mer och nu har det hänt flera gånger när jag kommit för att hämta Noomi att hon och Ben varit mitt i jättegulliga brottningslekar, han väger ju säkert 5 gånger så mycket som henne om inte mer, och är ju mer än dubbelt så hög, men de leker jättefint tillsammans. Storskägg och Lillskägg – så himla söta!

En vanlig hundbild från mitt liv just nu: ”hund i pannlampsljus”! Här är det lilla Silva som poserar och vill tala om att hon ogillar regn och blött!

Avslutar med en lite spöklik bild på Mintu och Nalles hundkoja, ja nog ska det bli skönt när snön kommer så att allt blir ljust och vitt igen och behovet av pannlampa blir lite mindre. Imorgon laddar vi för primärprov av ett vanligt och ett intermittent jordfelsskydd på jobbet, så nu är det dags att sova och vila ut – blir ruskigt kul att dra ut i verkligheten, göra världen en liten aning bättre (förhoppningsvis) samt få se lite ljusbågar tändas och släckas. Over and out!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s