Akvarium på G!

Idag är det alldeles tomt och tyst här hemma. Noomi ska nämligen sova över hos sin kompis Ben och dagmatte Marie med sambo, för imorgon åker jag till Umeå lite extra tidigt på morgonen för att vara med på ett möte som rör jobbet. Tomt utan Lillskägget här, men bättre det än att de ska behöva stiga upp jättetidigt imorgon. Noomi må vara extremt morgontrött, men när hon väl vaknar så är hon vaaaken så jag gissar att jag inte skulle kunna smuggla in henne där utan att hon väcker hela huset.

Kvällen har jag istället ägnat åt att göra iordning akvariet. Sten, rötter och lite fler växter fick följa med hem från Djurmagazinet och jag blev faktiskt glatt överraskad själv över hur pass ”klart” resultatet ändå blev redan nu. Akvariet i sig (Juwel Rio 240 med bänk, värmare, pump och belysning) kostade 4500 kr, 500 kr för grus (40 kg), 800 kr för växter, rötter och stenar för kanske 800 kr och så kanske 400 kr för håv, termometer, sughävert, algskrapa och lite annat som behövs. Än så länge har projektet alltså kostat ungefär 7000 kr…

Mysig vy från soffan, även om bilden förstås är lite mörk. Pumpen går riktigt tyst dessutom så den stör absolut inte. Nu ska allt få stå till sig några dagar och så kanske det flyttar in lite fiskar i slutet av veckan. Det saknas ju även en bakgrund och så ska det nog dit lite mer växter också på sikt. Vi får se hur de som finns nu tar sig, om de verkar ta sig ordentligt så kanske det inte behövs så många fler plantor.

Känns bra! Tycker inte att ett nyplanterat akvarium brukar kännas så här bra annars…hihi… så det är väl bara att njuta så länge för från och med nu blir det ju bara bättre! =) Nä, dags att gå ut och pussa lite huskies och mata de små trollen. Benen ömmar fint från helgens ridning men helgen gav en fin eftersmak för nu har jag nystartat två hobbies som jag verkligen saknat – ridning å akvarium!

3 tankar på “Akvarium på G!

      • i det ena akvariet är det lite blandat med fiskar, bland annat skalarer, och där bor också två albinogrodor :p i ett annat akvarium har vi en sköldpadda och i det tredje bor lite salamandrar, räkor och smågrodor :p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s