Jaktmorgon!

Imorse var det älgjaktsmorgon och eftersom det blir ljust så pass sent nu blev det faktiskt nästan sovmorgon jämfört med en vanlig vardagmorgon för min del. Nån enstaka minusgrad på natten och en strålande vacker morgon, när jag slog följe med min granne Stefan och en av hans jämthundar, unge Brasse, ut i skogen en bit härifrån. Det var första gången nånsin jag följer med ut i älgskogen, och det var riktigt intressant att se Brasse arbeta. Han hade verkligen stenkoll på oss och det kändes verkligen som ett samarbete mellan jägare och hund. Just den biten var extra kul att få uppleva och med pejlen på gick det ju att följa hans väg och arbete väldigt bra!

Brasse hade jag tyvärr svårt att få på bild, han var för snabb och jag för långsam, men här står han ståtligt ute på en myr i alla fall!

Jag fick lära mig en massa om älgar, älghundar och älgjakt, och vi såg en hel del älgspår, hörde även en älg gå omkring i skogen (samt närma sig efter lite lockrop), och så fick Brasse upp en stor älgtjur som tyvärr rusade iväg åt fel håll och simmade över en sjö för att rädda sig. Hade i alla fall en mycket trevlig förmiddag ute i skogen och oj vad trött jag var sen, det tog tydligen på krafterna att inte bara ”tomgå” i skogen utan försöka röra sig tyst, tänka och spana och ta in information.

Dags att krypa ner under täcket nu, kommer nog att sova som en liten Cairnterrier typ…hihi…alltså rejält! Imorgon blir det duttprov på jobbet, dvs. primärprov av jordfelsskydd och i detta fall på en sektioneringsbrytare. Gäller att vara på topp så nu väntar kvalitativ skönhetssömn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s