Fullt pådrag!

Igår kväll åkte Noomi och jag till Åkerholmen för en härlig höstpromenad med Veronica, Kenai och Kodiak. Supermysigt och kul då de nu åkt hem till Norge igen och vi inte kommer att ses på lääänge… Noomi sprang lös med Kodiak och levde loppan, och efter promenaden fick jag jättegod grillmiddag innan jag körde hem! En bra kväll!

Nu börjar det mörkna allt tidigare om kvällarna och pannlamporna börjar behövas igen. Dags att inventera batterier och lampor snart helt enkelt! Med trötta batterier blev det punktbelysning när hundarna fick komma ut i rastgården och äta, hihi. Hög tid att montera mysbelysningen vid hundgårdarna också!

Idag har jag fått lite ställverkstid på jobbet – så himla kul! Förberedelser för driftomläggning imorgon samt felsökning efter att en linje löste på ett lite mystiskt sätt. Imorgon blir det mer tankar kring det mystiska felet och då ihop med en riktig superexpert! Längtar! Får se om jag kan sova inatt, hihi! Ruskigt roligt!

Efter ett snabbt träningspass åkte jag från jobbet och skyndade hem för att hinna träna hundarna i dagsljus. Alla åtta fick en dragrunda, Silva+Xuper, Kaela+Rotax, Nalle+Mintu och Rossi+Noomi. Duktiga hundar som skötte sig väl, och det var roligt att se att Xuper redan nu hade koll på vilken väg vi tog förra gången samt tog flera kommandon riktigt fint. =) Fjärren och kameran fick vara med men det gick otroligt dåligt idag, knappt en enda hund fastnade på bild, haha… nåja… det kan ju tydligen bara bli bättre! Innan snön kommer funkar det ju perfekt! Dagens bästa bild var en otroligt kass del utskuren från en större bild…å allt detta med kamerautrustning för 17500 ungefär? Hihi!

Appropå draghundsträning så kikade jag in på Mattis blogg (Xupers uppfödare) och där finns alltid smått och gott och mycket rolig läsning. Bland annat ett litet test, för alla de som är sugna på draghundsliv och på ett enkelt sätt vill kunna testa om detta verkligen är för dem! Jag skrattade högt när jag läste detta och jo, igenkänningsfaktorn är absolut hög även om matmängderna förstås blir mindre med ett mindre gäng! Detta test ger helt klart en bra fingervisning och är helt klart en bättre start än att bara titta på gulliga bilder av fluffiga valpar…hihi…. =)

http://mattisblogg.se/2015/06/du-vill-alltsa-bli-en-hundkorare/

Avslutar med en bild på ett minne av de tre lurviga som lämnat mig under åren som gått, Jacki, Giela och Gakkon. Bredvid sitter en tavla med en text som fick sitta kvar i sin ram för att jag tyckte att den var så fin. Däremot tog det mig flera månader att inse att den faktiskt är felskriven, från butik alltså…hihi…

”If you want to know where your heart is,
look where you(r) mind goes when it wanders”

Dags att sova nu, ny dag å nya äventyr imorgon! =) Och för en elkraftsnörd är det otroligt roligt att få se fram emot en dag med världens bästa Nisse! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s