En sista liten sommarsemester

Långhelg blev en sista liten semester och istället för att planera höstträning för hundarna har det handlat om att slöa i värmen, över 25 grader i skuggan i stort sett varenda dag och eftersom värmen hållit i sig ett bra tag känns det nästan som att sommaren som blev kom just i slutet av augusti. Praktiskt att kunna vara lite ledig när det passar då! Hängmattorna är verkligen helt underbara, superbra små enkla investeringar (i alla fall när man har träd i överflöd), och några timmar i sol och bris med Sagan om ringen har det faktiskt blivit i helgen. Helt enkelt ”göra ingenting” faktiskt! Bara vara ledig!

Mamma och pappa är på besök och igår åkte vi upp till släkten i Sörbyn på besök. Deras gamla finnspets Molly hade nu blivit en otroligt söt gammal tant, och hon påminner på många sätt om Giela. Gamla spetstanter får kanske en lite speciell uppsyn? Otroligt gullig är hon i alla fall, och hon verkar ha ett riktigt skönt pensionärsliv.

På kvällen tänkte vi äta ute men struntade i att boka bord eftersom det är helgen innan löning å allt. Solen gjorde dock sitt gissar jag, för varenda restaurang i stan verkade vara knökfull! Vi landade på Allstar och jag frossade i skaldjur tillsammans med pappsen.

Värmen har gjort att hundarna mest slappat och vilat sig, speciellt mitt på dagen förstås, så idag smet jag iväg till mina grannar och firade en nybliven 43-åring med tårta och trevligt sällskap. Vi hann även prata lite om gamla tider och jag fick med mig lite mer kunskap om hur byn här sett ut tidigare och lite anekdoter om de som bodde här förr – roligt!

På vägen hem passerade jag min granne och fick med mig lite ärtskidor rakt från landet, så himla gulligt, samt lite tips om blåbärsställen och hallonsnår. Mamma och pappa var nämligen här med BLÅBÄR som största mål under helgen. Själv har jag plockat det jag behöver och det får räcka så. 😉

Lite nytta har jag i alla fall gjort under ledigheten. Förutom att vara hundvakt (vilket tar slut imorgon för denna gång) har jag smetat lite vitfärg i hundhuset och äntligen kan jag säga att alla väggar och hela taket är målat! Några snickeridetaljer som ännu inte är på plats ska målas senare, men i grunden är det klart! Vitt vitt vitt! Nu ska bara elen dras om och sen kan allt få hamna i ordning igen där inne… det blir superbra! Blir skönt när kaoset blir struktur igen.

Mintu uppe på kojan, och så är Nalle på väg in genom luckan där under. Avslutar med en krambild på Mintu, min supergosige kille, och efter lite koll hade jag faktiskt bara lite vit färg i håret, inte alls så mycket med tanke på att just jag målat just tak, hihi.

Ben åker hem imorgon, och förutom att han rent fysiskt är en stor hund så lämnar han alltid lite tomrum efter sig. Han är en riktigt härlig karaktär och en rolig kompis! Nu kallar snart sängen och semestern är slut för denna gång, och jag kommer att sova extra gott med vetskapen att långbänken ”måla hundhuset” äntligen tagit slut. Äntligen. Hihi.

4 thoughts on “En sista liten sommarsemester

  1. Så fint hundhuset blir!
    Håller helt med angående gamla spetstanter – såg bilden Molly och reflekterade genast över likheten med Smella. Det är något visst i uttrycket. Hade jag photoshoppat färgen på Molly hade jag varit övertygad om att det var Smella på bilderna 😉

    • Hihi, ja spetstanter är verkligen helt speciella! Det har du rätt i! =) Roligt att se dig här och roligt att hitta den andra blogg! Hoppas allt är bra med er och hundarna och hundlivet i övrigt! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s