Vitt

I torsdags blev det mer utsättning på jobbet och denna gång längst upp i Storklintenbacken, fint där uppe! Trots att jag bor väldigt nära har jag faktiskt aldrig varit där uppe förr. Kanske dags att rasta telisarna där nästa vinter? Fast…det såg lite väl brant ut när skidorna faktiskt inte varit framme på över 13 år…

I lördags gick Noomi och jag ut och plockade blåbär med vår granne Anna. Noomi rusade runt och bjöd på bus och Anna beskrev henne så bra ”Noomi – du är så…plötslig!”. =) Tyckte det stämmer rätt bra faktiskt. Plötsligt är hon är, plötsligt är hon där, plötsligt har hon hämtat nåt å plötsligt hånglar hon upp nån!

Vi hittade nåt slags gryt ute på ett hygge å har man då en ”grythund” så skickar man förstås ner den för att kolla läget. Det fanns inga spår omkring ingången så den var nog helt oanvänd, men Noomi ville förstås kolla läget och blev lite sandig på köpet.

En superfin sommardag och gott om fina blåbär, ja det verkar ju faktiskt som om sommaren är på väg att komma nu på riktigt? Jättenöjd över Noomi i alla fall, hon skötte sig jättefint och höll sig nära trots att vi var rätt tråkiga och stod mycket stilla förstås.

På kvällen åkte vi till Luleå för att hälsa på Anette och David. Nu körde jag rätt på vägen dit, men på vägen hem skjutsade jag en kille till Hertsön och med vägbyggen å annat ville det sig inte bättre att jag först var på väg mot Björsbyn och sen Hertsön igen, hihi. Lättare att hålla sig hemma i byn, hihi. Noomi skötte sig fint kring småbarn och katter men fick sitta kopplad för att inte störa nån, nyttig träning för lilla tjejen att besöka stan ibland.

Idag har jag målat mer i hundhuset, men nu är färgen slut och måste fyllas på innan det kan bli klart. Jädrar vilken långbänk detta blivit, men å andra sidan har jag ju tagit mig tiden att göra mycket annat roligt under tiden också, å egentligen är det ju inte panik/brådska heller även om det förstås alltid är skönt att göra klart. Under tiden låg hundarna ute och tuggade på ben. Min hjärna fick en liten blackout när jag insåg att det faktiskt bara är 7 hundar nu, dvs. 4 på stake-out och bara 3 i hundgårdarna helt plötsligt! Konstigt! Jag tyckte flera gånger att nån saknades!

Noomi fick en egen hundgård och ett älgrevben. Lilla hunden satt dock bara helt tyst i ett hörn och tittade på saker. Revbenet struntade hon helt i. Kanske hon var lite nyvaken? Hihi

Efter lite rastgårdsmys där även Noomi var med ska jag nu ut göra som Kaela och locka mer blåbär! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s