Få besök eller vara på besök

I fredags efter jobbet åkte Noomi och jag till Luleå för att umgås med en av mina allra äldsta vänner och hennes familj. Som vanligt körde jag vilse i alla rondellerna på vägen dit, hihi, men till sist kom vi fram och efter jättegod fisksoppa till middag låg Noomi i mitt knä medan vi pratade om allt mellan himmel och jord, som vanligt.

När vi åkte hem just efter midnatt slog det mig hur mörkt det är nu om kvällarna. I Rågis är jag i stort sett aldrig mörkrädd, men att gå genom områden i stan mitt i naten, det är nästan läskigare….!

Vi hann precis hem och sova några timmar, innan det var dags att åka mot Granträsk utanför Älvsbyn och träffa Noomis pappa med familj på lördag morgon. Vi har ju inte setts sen Noomi var där i oktober förra året när jag var i USA. Noomis farmor Humlan finns tyvärr inte kvar, men pappa Frans och så en otroligt söt liten Schapendoes-valp på 12 veckor mötte oss. Noomi var en liten suris och talade om för valp att hon inte alls ville leka, men det var jättekul att träffa hela härliga familjen igen förstås och pappa Frans ville absolut sitta i mitt knä och bli kliad.


Noomi närmast i bild, pappa Frans bakom och Neo till höger


Noomi och pappa Frans

När vi kom från Granträsk svängde vi in hemma på gården en halv minut före Marika och Lovisa som kom på besök för lite fika och surr, så det var ett socialt och otroligt vältajmat dygn, hihi. =)

I det stora taget, en ganska slö men väldigt social helg med tid i hängmattan och en god bok också, och så kom en fin spindel förbi med en hel hög ungar på ryggen så macroobjektivet fick komma ut och lufta sig. Gräsmattan är däremot oklippt ännu, och inte en kvadratmillimeter målarfärg kom upp… men… den går ju ingenstans så som spindeln!

Mer fika nu på kvällen, så kvoten mat/fika ligger nog kring 1 den här helgen, hihi, och det är dags att börja rulla mot sängen inför en ny arbetsvecka.

Under veckan har Xupers ägare och jag hunnit fundera lite och bestämt att han kommer hit på prov i början av hösten nån gång – superspännande! Eller jag kanske borde säga – Xuperspännande….! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s