Jag och min gitarr

Imorse låg dimman tjock över Rågis och det var riktigt vackert ute. Bara nio grader ute så det ryckte lite extra i slädhundshjärtat förstås. Hela bloggen har ju fått ett litet uppsving och det känns faktiskt roligt att skriva igen, säkert till stor del för att säsongen ligger alldeles bakom hörnet och på nåt sätt är det ju roligast att vara med på det tåget redan från början så att säga, att ha dokumenterat lite av det som händer ända från sensommaren och till midvinter och vårvinter.

När jag kom hem var det 17-18 grader, alltså egentligen nästan körbar temperatur men nä, när vi ändå haft en så sval sommar så gissar jag att vi kommer ha ännu bättre temperaturer rätt snart så jag stod emot lusten att hämta selarna direkt. Augusti har ju faktiskt bara precis börjat, och vi kommer ändå att hinna färdas många mil på grus, genom vattenpölar, buskar och snår innan världen färgas vit och släden ska fram. Jag kommer att ha haft grus mellan tänderna många gånger, cykeln kommer att klaga över lera och vatten med gnirkande skrik och många klädesplagg kommer med stor säkerhet att förpassas från garderoben i hallen till bakre ingången efter att ha ändrat färg mot brunt/grått…

Kvällen har till stor del ägnats åt gitarrspel med min vackra, vackra gitarr. Har börjat utforska hur man kan använda högerhanden när man spelar ackord och upptäckte ju till min förvåning att det inte alls var så himla svårt ändå, och det går faktiskt ganska bra att bara prova sig fram och höra vad som blir rätt eller gå ”på känsla”. Snabbt går det dock inte, och flytet saknas försvinner oftast vid varje ackordbyte, något som förstås inte gör det enklare att försöka sjunga samtidigt också, men det är vansinnigt roligt! Måste säga att musik rent allmänt betytt otroligt mycket för mig senaste året, ja hela livet förstås, har alltid lyssnat mycket på musik och väldigt blandad musik, men nu är den extra viktig, extra personlig och extra uppskattad!

Avslutar med en fantastisk låt som kom till långt före jag föddes:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s