Det ena gav det andra…

Igår tänkte jag måla vidare i hundhuset, men istället fick jag besök av två tokar så det blev te och kaffe och surr istället, och penseln fick ligga kvar på sin plats, men det är väl så livet ska vara, att ta vara på sina vänner och ta sig tid att umgås.

På kvällen åkte Noomi och jag in till stan för promenad med Veronica, Kenai och Kodiak, och vi gick vår vanliga runda, broarna runt, på lite mer än en mil. Som vanligt hade vi en massa roligt att prata om, och vi planerade förstås in en likadan promenad i september när Veronica kommer till Sverige nästa gång. Det verkade först bli en blöt promenad, men regnet kom aldrig och regnjackan hade inte alls behövts.

Idag när jag kom hem från jobbet hade jag en känsla av…blää…med mig, sådär som det kan bli ibland, och kanske speciellt när man har mycket att tänka på. Hade egentligen tänkt ta en lugn kväll med Noomi, för några riktiga ”måsten på riktigt” hade jag ju faktiskt inte just ikväll å då kan man ju faktiskt unna sig ibland att göra just ”ingenting”.

Nåja, slog på en tvättmaskin och kom då på att luftkudden i min hydrofortank försvunnit för pumpen fick gå hela tiden. Å när jag ändå hämtat kompressorn och tömt vatten/fyllt luft så kom jag på att jag skulle testa knepet Vibby-Janne gav mig om hur man pumpar cykeln med kompressor även om man inte alls har rätt munstycke. Det fungerade mycket bra och nu är cykeln höstträningsklar! Pumpen jag köpte från Biltema visade sig ju vara precis så dålig som man kan vänta sig att en cykelpump för 49:90 kan vara, dvs. den klarade ju inte ens sitt jobb, så Vibby-Jannes knep var välkommet och även om det inte alls är samma sak att glida runt själv på gårdsplanen så gav det ändå en liiiten känsla av hur det blir att sätta sig bakom hundarna igen snart.

Å när jag ändå var där inne kom jag att tänka på släden som nu står i garaget, ja det kan vara så att jag har Sveriges tommaste garage men alla saker har redan en plats så garageytan behövs helt enkelt inte just nu, så jag passade på att plocka isär den och olja in alla trädelar en gång. Den ska nog få ligga där ett tag och få några omgångar linolja innan den knyts ihop igen.

Å där inne stod ju den nya lysrörsarmaturen som jag tänkt sätta upp i hundhuset så jag passade på att bära in den dit och förprojektera elen som ska dras där, det blir dubbla uttag för frysboxarna, två lysrör i taket och sen varsin liten ”myslampa” till varje hundbås, som kan stå på dygnet runt. Ett uttag ska dras på utsidan också till vinterbelysningen å sen är det klart! =)

På vägen dit fick jag syn på denna vackra insekt i min bil, men tyvärr hann den gömma sig innan jag hämtat macroutrustningen.

Nåja, när jag ändå passerade gräsmattan kände jag ju att den faktiskt var rätt torr, och gräset var ju långt, så jag startade gammelgräsklipparen och klippte gräset. Jag gick där och sneglade ner mot ”agilityplanen” och tänkte att gräsklipparen ändå var så halvdöd att jag lika gärna kunde plåga den där också. Så, inte utan svårighet, blev även den ojämna ytan lite snaggad och för var klippning är det lättare att se hur det ska bli sen med inhägnad och alla träningssaker! =) Träffade sen min granne Stefan och han pratade om att komma och platta till ytan så snart det får vara lite torrt ett tag. Yey!

En stor groda hade supertur och hoppade undan preciiiis framför gräsklipparen. Hujja! En liten puss fick han förstås, men nån prins blev det i alla fall inte på en gång? Plötsligt hade nästan hela kvällen gått, men på väg ut att mata huskisarna hittade jag ännu en söt insekt och denna gång hann macrot fram, men ljuset hade börjat svika…Jag tror att det var en Blåvinge, men nu hade den gått isäng och satt väldigt stilla och ville nog mest bara sova.

Så, ”kvällen i soffan” blev istället full fart och en massa avbockningar på ”att göra”-listan, och det kanske var lika bra det. Även om känslan av Blä kanske inte försvinner så har man ju i alla fall gjort nåt vettigt! Bloggande med glass blev lagom nedvarvning precis när jag egentligen borde ha gått isäng, men har hunnit bli skönt trött i kropp och knopp så nu kommer jag att sova riktigt gott, godnatt måndag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s