Medeltid uppe på Gruvberget

En av mina fina grannar var sugen på att göra rabarbersaft och jag har ju massvis med rabarber som jag inte kommer att använda, så förra veckan kom de förbi och skördade och nu fick jag en fin flaska med supergod rabarbersaft, mums!

Igår regnade det till och från, så medan det bara duggade lite lugnt monterade jag extralåsen på hundgårdsdörrarna så nu har ännu några spännband byggts bort från min tomt. Jag hatar ”permanenta” spännbandslösningar egentligen, men tidigare fick jag ju dra spännband vid varje hundgårdsdörr om vi hade besök i rastgården, så att inte nån hund skulle råka öppna en dörr av misstag. Nu sitter dubbla hakar på alla dörrar så de kan inte öppnas ”av misstag” och spännbanden kan hoppa ner i nån låda igen, yey!

Extradörren ska få ett riktigt lås, och så sitter ett spännband och håller ihop rastgården på ett ställe… men snart har de också bekämpats!

Hundarna lekte i rastgården och inledde ett nytt grävprojekt, visade sig att Silva och Rotax försökt gräva bort en mindre tall! Nån stackars sork eller liknande måste ju ha funnits djupt där nere i alla fall.

En stund efter att jag gått in började regnet verkligen ösa ner – bra tajming! Det lite tråkiga med regnet just igår kväll var att jag bjudits till en kompis bröllopsfest och regnet fortsatte till och från under hela kvällen. Festen var inne men vissa aktiviteter var förstås ute. Firandet hade i alla fall medeltidstema och jag fick låna en jättefin klänning av min granne Emma, flätade lite i håret och plocka lite blöta blommor i min trädgård.

Alla tjejerna i gänget hade anammat klädkoden och var så söta – och Anna och Christian som gifte sig på Island tidigare i sommar var så himla fina! Vi hade en jättetrevlig kväll uppe på Gruvberget med god mat och trevligt sällskap och många skratt å jag fick ett nytt mobilnummer med mig hem! Till Linnea alltså, som också har en liten terrier, så att vi kan planera nån hundpromenad nån kväll framöver. Å ännu ett extra stort grattis till mina vänner som gift sig – hoppas lyckan lyser över er och att ni fortsätter tända glitter i varandras ögon i många, många år till!

Boden By night! Kom hem lite efter ett och kvällsmatade huskygänget innan jag själv fick sova. Uj, den tiden på dygnet kan det faktiskt kännas en aning motigt även om det egentligen går väldigt snabbt. Idag ska det fixas lite i hundhuset och ikväll bli det promenad kring stan med min kära vän Veronica och två huskykillar som ska flytta med henne till Norge på måndag när de åker hem. Känns härligt att se min älskade vän med hund igen, för vi träffades ju genom hundarna och har alltid umgåtts mycket kring hundarna även om vår vänskap varit helt fristående också, men…ordningen är återställd igen typ! =)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s