Upp i sadeln – högt upp!

Att vara vänner handlar väl om att vilja dela med sig av det man har? Kenai, Nooki, Kodiak och Flinga äter frukost tätt ihop. Imorse åskade det som tusan och regnet bara öste ner. Jag har ett roligt fotoprojekt på lager som just kräver totalt ösregn, men tidigt imorse var jag alldeles för trött, och tänkte att det måste helt enkelt komma bra regn nån fler gång i sommar.

Silva, Kaela och Rotax fäller för fullt och ser verkligen bedrövliga ut just nu. Speciellt när de skuttat runt i regnet en stund dessutom.

Idag sammanstrålade jag med min kompis Emma på XXL på Storheden och skramlade ihop en ridutrustning, i grunduppsättning, och det blev en glad överraskning att drygt 1700 kr gav mig en hjälm, en säkerhetsväst, ridbyxor, chaps och handskar. Som hittat! Jag har ju pratat om att ta upp ridningen igen i många år, efter ett uppehåll på typ 20 år, och jag tänker att en bra början måste vara att skaffa lite grejer igen så att man i alla fall inte kan skylla på den bristen.

Sen bar det av till Björsbyn där hon har sitt vackra halvblod Scott, en supercool och väldigt personlig häst, och dessutom otroligt vacker!

Scott var ju precis som Emma berättat en supercool och väldigt mysig kille, och sen är det ju lite extra coolt att han har ett blått öga mitt i allt. Han är dessutom jättestor, så stor att jag precis nådde att rykta manen bakom öronen om jag sträckte på mig…hihi När sadeln åkte på så insåg jag precis hur högt upp den faktiskt var och jag kom fram till att senaste jag satt på en häst, det kan ha varit för ungefär 15 år sen och den gången satt jag på ett jättestort halvblod och lyckades även trilla av… :O

Emma värmde upp lite och sen var det dags att kliva upp, via en stol förstås för annars hade jag aldrig kommit upp utan att hänga både här och var i Scott. Högt, men ändå stabilt, och nånstans är det väl lite som att cykla, har man väl gjort det så kanske man glömmer en del men grunderna finns ju ändå där och jag måste säga att det kändes bättre än jag vågat tro, även om det absolut inte var snyggt eller avancerat, hihi, men grundbalansen var ändå kvar och nån slags känsla för att sitta på något som hela tiden rör sig. Ibland lyckades vi kommunicera bra, och andra gånger tror jag att Scott undrade stort över vad jag egentligen försökte förmedla med vikt, ben, hand osv, hihi.

Superkul i alla fall, och både rumpan och baksida lår värkte lite lagom efter en stund så jag antar att träningsvärken imorgon inte kommer att vara att leka med… Nu gäller det bara att hålla ångan uppe och hitta fler sadlar att sitta i framöver, för nu när hundgårdarna börjar vara lite mer klara och mycket kring huset kommit i nån slags ordning så har jag faktiskt rätt gott om fritid de flesta veckorna – en skön lyx!

Emma avslutade med några skutt över hinder, för min ridning var knappast uttröttande eller speciellt krävande för Scott, och sen skrittade vi av honom ute en sväng, å faktiskt, utomhus kändes han ännu större än i ridhuset. Marken var plötsligt väldigt långt ner och den såg så hård ut, men även det gick bra och det var skönt att sen kunna summera första ridtestet som hyfsat lyckat och utan olyckor eller skador. Tack för en jätterolig dag Emma! =)

Imorgon åker Ben, Flinga, Kenai, Kodiak och Nooki hem igen och kvar blir bara jag och  de 7 bofasta. På måndag börjar arbetsveckan på nytt efter lite semester, och på torsdag får vi finbesök av en vacker sibbekille och hans ägare, för att få träffas och kunna prata lite om ifall han kan passa in här i gruppen och i så fall under vilka former. Nu kallar snart sängen, och jag tror det blir drömmar om hästar och roliga äventyr, kanske med viss känsla av ömhet när morgonen närmar sig.

5 tankar på “Upp i sadeln – högt upp!

  1. Så härligt at ta del av vad som händer oss er igen – kunde inte låta bli att sträckläsa haha.. Vad underbart att ta upp ridningen igen! Går själv i dom tankarna (eller har länge gjort) och saknar det enormt. Insåg att jag saknade det mer än jag anade när v var uppe i Tänndalen för några veckor sen och stack ut på islandshästar ett par timmar. Kanske en bra idé för mig med att ordna ett basic ridklädes-set från XXL (lät enormt billigt för det du fick!) så att inte heller jag har den ursäkten i alla fall 😉
    Och mycket häftig häst! Är en sån som alltid gillat dom större hästarna framför ponnys, samt haft en enorm förkärlek för islänningar. Får jag som jag vill i framtiden, när vi flyttat norröver och har lite mer utrymme och mark, så blir det kanske två islänningar i familjen med 😉 Vore fantastiskt!

    • Jaaa det var ett billigt sätt att ”komma igång” och det kändes som en bra start. Hoppas hinna bort till stallet i helgen och att nån är där. Tycker absolut att du måste köra igång det igen! Å så kan du ju flytta hit till byn så kan vi köra hund ihop och rida ihop, hihi! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s