10 jyckar i huset!

Äntligen! Känns faktiskt skönt att våren börjar komma fram och istället för täckbyxor och kängor kan man gå runt i lågskor och Puvab-byxor och pyssla hemma på gården – härligt! I veckan fick vi två inneboende ute i hundgårdarna, Nalle och Nanok som vi brukar vara ute med på skid- och slädturer om vintrarna, så nu är det tio hundar uppe på kullen.

Rastgården börjar vara rätt bar nu så det passade fint att plocka några skopor hundbajs efter vinterns alla toalettbesök bakom stubbar och stenar. Hundarna var förstås ute och myste på under tiden, först mina egna och sen Nalle, Nanok och Silva. Ja, nu är det ju alltså två hundar här som heter Nalle!


Nalle och Nalle!


Nanok

Nalle och Nalle är faktiskt lite lika! Gosiga, ivriga och energiska hundar som snabbt är på G om det händer något spännande. Nanok är supercool och tar livet på nya stället med väldig ro, ja allmänt måste jag säga att allt gått väldigt bra men jag hade inte trott något annat heller. När nya hundar flyttar in så brukar det ju vara lite högljutt en stund men lugnet lägger sig snabbt och hundarna verkar förstå att de helt enkelt ska bo ihop ett tag. För säkerhets skull får de förstås inte umgås alla tillsammans, det vore bara dumt, men Silva fick vara ute en stund med killarna och leka.

Kloka lilla Silva som var så jädra sur och ettrig en gång i tiden – nu känns det istället 100% lugnt och avslappnat att släppa ihop henne med de andra. Nalle och hon lekte en del och sprang små rundor i skogen.

Stiliga Nanok gjorde också några rusningar och visst är det enormt skönt med en rejäl rastgård där hundarna har chans att sträcka ut ordentligt om de vill.

Igår däremot hände tyvärr en tråkig sak. Plötsligt fanns en massa små blodfläckar i ena hundgården och den visade sig komma från Kaela som slitit loss en klokapsel på vänster baktass. Klon hängde helt lös så det var bara att plocka loss den och sen fick hon förstås komma in för tvättning och pyssel. Så, nu är Kaela innehund och det stortrivs hon förstås med, och jag hoppas att det som blir kvar av klon snart har torkat ihop fint utan problem. Många åker ju in direkt med trasiga klor men jag kände inte riktigt att det behövdes en jourtid i det här skedet i alla fall och hela kapseln försvann ju på en gång, vilket kanske var bra. Väldigt smidigt en sån här gång att alla hundar är vana att vara inne, trivs med det, och är rumsrena.


Soligt och varmt så alla altandörrar till inglasningarna är öppna, härligt för hundarna att sola lite!

Idag blir det fortsatt pyssel på gården och hos hundarna och jag kunde inte låta bli att gå in i hundrummet och drömma lite om vita vägar och ny el. Ska bli så jädra skönt att få göra klart där inne snart, bara det blir lite varmare ute så att det går att måla på ett bra sätt, så det måste väl betyda att jag faktiskt längtar till sommar nu?

Nä, dags att pyssla vidare! Ikväll blir det tjejmiddag med hemgjord pizza, och några vänner som jag inte sett på alldeles för länge, ska bli superkul! Fyra elkraftsingenjörer under samma tak blir ju alltid kanon! Frågan är bara vilka ingredienser man har på den ultimata pizzan…?

Annonser

4 thoughts on “10 jyckar i huset!

  1. Hej på er! Ser att Våren börjar komma till er också,där uppe. Här nere i Skåne har det kommit rätt långt nu,Häckarna har börjat knoppa sig & träden. Påskliljor mm blommar för fullt. Vilken Underbar Hundgård du har till din underbara hundar. Dina hundar är ju för Gulliga. Ni får ha en riktig Trevlig Tjejmiddag ikväll. MVH Britt I skåne

    • Hej Anna! Lite lustigt var det allt, för jag tänkte på dig för bara några dagar sen! Å tack, vi bor riktigt fint nu hundarna och jag, underbart skönt att ha yta till dem och kunna ge dem mer frihet på ett säkert sätt. Hoppas allt är bra med er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s