Säsongens sista slädtur?

Igår morse åkte hundarna å jag till Vittjärv via Harads ÅVC och parkerade längs Långmyrsvägen, precis vid en skoterled som jag måste ha kört många hundratals gånger under de åtta vintrar som vi bodde i byn. Med tanke på hur mycket det töat var spåren faktiskt riktigt fina det fanns gott om snö, men man måste nog ha lite minusgrader i ryggen för att de ska hålla. Kanske borde ta nån semesterdag i veckan och åka ut på morgonen igen? Ja vi får se, men just nu tänker jag att det här mycket väl kan ha varit säsongens sista slädtur.

Hundarna hade förstås stenkoll på sina gamla hemmaspår och fick välja lite ibland vilka vägar de ville ta. Här har vi stannat i jättenedförsbacken i skogen för lite snöbad och svalkning. Blev lite andra ärenden på stan och bilen fick sig en avspolning inför måndagens besiktning, även om det känns rätt meningslöst att tvätta bil just nu. Byavägen är rejält lerig så min kära bil kommer inte att vara fin så länge.

Kvällen spenderades hos mina fina grannar och bybor med japansk mat – jättegott och så himla vackert! Wow! Vi har ett eget litet Japan här i Rågis helt enkelt! Dessutom greppade Arnold gitarren och ukulelen (?) å jädrar så duktig han är på att både spela och sjunga! Wow igen! Hittade en ny låt att gilla – The Waterboys – Fisherman’s Blues, men det vettetusan om inte Arnolds version nästan var snäppet vassare! Gåshudigt!

Dessutom var vi två fotonördar vid bordet och vi enades om att krypa i buskarna i sommar och fota insekter samt att ordna en rejäl fotning av hundspannet nästa vinter, riktigt kul! För även om min fjärr gör att jag ibland lyckas få med annat än hundrumpor så är det ju en helt annan sak att få nån med sig som kan fokusera helt på att fota och som har grejer och är duktig.

Nu är frukosten slut och hundarna ska få sin mat. Sen ska här byggas hundkoja och lyssnas på bra musik ute i hundhuset, å nu ska jag börja med att bygga rakt – inte som förra kojan som blev världens snedaste konstruktion redan från steg 1, hihi. Ha en bra dag alla vänner!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s