Värmebölja!

Jädrar så varmt det blev igår! Nästan åtta grader i skuggan! Hundarna fick en kort slädtur på älven för att få sträcka på benen och det gick faktiskt över förväntan värmen till trots, under natten hade det ju tack och lov varit minusgrader. Spåren var helt OK men oj vad det töar nu ändå. Södersluttningen i skogen längst ner på min tomt är helt bar nu, man kanske skulle klämma in ett litet spår? Hihi

Avslutade lördagskvällen hos mina supergulliga grannar Emma och Arnold med Yakotori i grillkåtan, jättetrevligt! Dessutom passade Emma och jag på att planera dagens slädtur. Jag behövde bara tillhandahålla hundar och släde, och hon fixade gofika å kaffe å smörgås – vilken deal! =)

Även idag blev det riktigt varmt och soligt (mina fräknar börjar vakna ur sin vinterdvala) men hundarna hade ändå rätt bra med kraft i benen och vi körde upp till Bovallen där vi stannade vid en brygga och fikade och pratade om livet medan hundarna solade. Jag blev vän med Emma på Facebook ungefär när vi flyttade till byn i somras nån gång men pga alla yttre omständigheter som varit har vi ju knappt hunnit umgås förrän nu. Redan i somras när jag tryckte ”Skicka vänförfrågan” kände jag dock på mig att det här är en person som jag kommer att gilla – och precis så blev det! En jättetrevlig dag!

Fick en sån gullig bild av Emma på Nalle och mig, en riktig krambjörn är han! Dessutom kom en kollega förbi på skoter av en ren slump så vi hann surra lite också – trevligt att inte behöva sakna jobbet hela helgen ju! =)

Har fått hjälp att fixa den läckande ventilen på tryckklockan till mitt vatten nu ikväll så nu kanske jag inte behöver springa ner i matkällaren å fylla på luft 05.30 vissa morgnar när jag vill duscha, hihi, kommer kännas lyxigt! Känner att jag har rätt bra koll på alla ventiler å pumpen mm nu å så har jag lärt mig att gängtejpa och trimma upp kompressorn, ja vad skulle jag göra utan mina underbara vänner egentligen? ❤ Förutom att det skulle vara tråkigare, dyrare och omständigare att leva så skulle jag nog inte kunna känna att jag hade landat så bra som jag känner nu, och det är mycket värt!

Avslutar med en bild från glasaltanen som nu är invigd för säsongen – härligt! Med infravärmen på kan man sitta och mysa även på kvällen och titta på stjärnorna utanför, och nu ikväll tände jag några fina ljus som jag fått av två jättefina tjejer som åkte släde med mig och hundarna i december. En väldigt gullig present som värmde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s