Att just tändaren kan vara så viktig…

Slädturen igår var fin men den lilla nysnön som kommit (och det varma vädret) gjorde kurvtagningarna lugna och ganska snart märkte man på hundarna att det gärna hade fått vara ett par minusgrader istället. Helst ungefär…15 kanske! Dessutom glömde jag tändaren och tändstickorna hemma på bänken så korv och ketchup blev ju sådär halvgott bara. Klantigt!

Sen på kvällen åkte jag och en kompis till Harads på lokalrevypremiär och tillhörande pubkväll. En jättetrevlig kväll och jäklar vilket duktigt revygäng de har! En skön blandning av skratt och allvar genom hela föreställningen och sen råkar det ju även vara en mycket duktig kollega till oss som gjort stora delar av musiken till showen så det var extra kul att höra. De spelar två gånger till i Harads och sen två gånger i Boden på Sagateatern så passa på att boka in några skratt!

Att det dessutom fanns dillchips backstage på pubkvällen gjorde ju inget sämre…hihih… efter styrdans å öl å surr var jag jättetrött när vi åkte hemåt efter midnatt men på ett sånt där skönt sätt. Hoppade av uppe vid väg 97 för att gå de 400 metrarna hem längs den lilla skogsvägen så att mina snälla skjutsare skulle spara lite tid på sin väg in mot stan.

Jag får ofta frågan om jag inte är rädd när jag bor här ute, eller mörkrädd i alla fall. Närmaste grannen är ju inom synhåll och bara 200 meter bort så jag känner inte riktigt att jag bor själv i skogen, hihi, men många undrar. Å jag tänkte på det igen när jag gick genom skogen igår natt och kunde inte lite bli att le när jag såg ljuset från mitt älskade lilla hus, för jag älskar faktiskt mörkret. En av de allra bästa sakerna med att bo här är ju just mörkret, att man kan gå ut genom ytterdörren och se stjärnorna hur klart som helst utan störande gatljus. Ibland släcker jag till och med utebelysningen helt bara för att himlen ska få mer spelrum. Drömmer om att kunna styra all belysning i huset via en enkel liten tryckning å ta fram ”stjärnläge” direkt!

Visst är även de ljusa sommarnätterna helt underbara, men om jag bara fick välja en av dem så skulle jag välja mörka kvällar och nätter direkt, det är ju ändå ljust på dagarna och det finns ju lampor och pannlampor och ljus och månljus. Samtidigt är det förstås en sak att vara tacksam för, att man inte är så känslig för ljus och årstidsväxlingar på det sättet. Många personer påverkas ju mycket starkt av den mörka tiden och känner att allt blir en nyans mer grått.

Nä dags att göra nån nytta av dagsljuset för idag. Idag ska det skruvas hundkoja och skottas färdigt i sista hundgården. Eftersom ingen gått runt där och packat snön så funderar jag på att skotta ut ALLT för det går säkert rätt bra. I hundgårdarna som använts hela vintern däremot krävs nog nästan bilmaskin för att ta sig igenom isen som tassarna packat och pinkat ihop…

Sen blir det förstås slädkörning å så middag med en kär elingenjörsvän. =) Life is good!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s