En kväll ute i skogen

Förutom att snön vräkt ner så har jag hunnit med en förkylning i veckan. Nog frisk att vara på jobbet, vilket har varit jätteskönt, men risig nog att inte orka med några hundaktiviter alls nästan på kvällstid. Tråkigt! Att köra hundspann i sig är ju inte fysiskt jobbigt egentligen, även om jag själv ogillar att t.ex. köra om jag har feber för man vill ju vara lite skärpt, men i all den här snön så blir det att pulsa förr eller senare och med ett litet 6-spann måste även matte hjälpa till då. Inget bra läge när man hostar sig genom nätterna och knappt får sova.

Nu är ännu en skitrolig arbetsvecka till ände och ikväll blir det middag ute vid en eld, för hundarna och mig. Nu ska jag köra släde, om det så är det sista jag gör! Förhoppningsvis finns det lite fina spår, och vi har ju ingen brådska. Däremot hoppas vi att molnen skingrar sig så att månen får komma fram och lysa över oss. Grillad korv, varm choklad och apelsinkrokant står på menyn och just nu ligger en hög med lampor och pannlampor på laddning, som back up ifall månen bestämmer sig för att svika oss.

Dags att börja hoppa i ullfrottisarna och förbereda, tror till och med att jag ska ta med min bärbara Bose-högtalare. Tystnad i skogen i all ära, det är helt underbart, men jag har lyssnat på så många tusentals timmar skogstystnad i mitt liv så ikväll kände jag faktiskt för att sprida musik över vidderna istället. Så får det bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s