Ute på älven

Tant frös inte alls imorse så vi fick en timmes skön morgonpromenad, Giela, Noomi och jag. Mysigt! Sen blev det bråttom att sela ut och idag körde vi längs älven upp mot Svartlå. När vi bodde i Vittjärv och jag körde på älven så såg man alltid hus och stugor. Kör man söderut från Rågraven och mot Bredåker så är det lite samma sak, hus lite varstans. Kör man norrut däremot så passerar man bara några enstaka hus men annars är där tyst och lugnt och skoterspåret är egentligen enda tydliga spåret på att människor varit där – rätt skönt faktiskt för de vita vidderna gör sig på något sätt bäst så och man kan ju låtsas att man är mycket längre ut i vildmarken än man faktiskt är…


Rotax

Ju närmare Svartlå vi kom desto mer snöade det och desto kallare blev jag. Fyra ullunderställ, en tunn dunjacka och varselvinterjackan var inte nog idag, underligt nog. Var suuuperkall om fingrarna när vi kom hem och hade nästan önskat att hundarna kunde sela av sig själva! Men sånt är ju inte livet med draghundar, det spelar ju ingen roll hur mycket man fryser i vissa lägen, det som måste göras – det måste göras helt enkelt!

Eftermiddagen har jag spenderat i Luleå hos en kär barndomsvän. Så himla kul att ses och prata om allt och inget. Anette är den vän jag haft allra längst i livet – när jag säger barndomsvän så menar jag det verkligen bokstavligt – vi har nämligen känt varandra sen innan vi ens kunde prata och hållit kontakten hela livet! Så här började allt en gång i tiden, och efter nästan 34 år som vänner kan jag inte säga annat än att jag är väldigt tacksam över att ha denna kloka och underbara människa som min vän fortfarande! Visst var vi söta?

Nu har jag ätit middag framför kaminen och Giela myste förstås i värmen. Noomi lade sig bredvid mig i fåtöljen, precis så som Jacki alltid gjorde, och det värmde förstås mitt hjärta lite extra. Mysigt! Elvärme i all ära, men även som elnörd så älskar jag att elda i min lillla kamin. Vill aldrig bo i ett hus där man inte kan elda!

Nu ska Noomi få lite lydnadsträning och imorgon hoppas vi på sol och en lunch ute i snön. Ha en bra kväll allihopa!

2 tankar på “Ute på älven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s