Aldrig har så många färdats så kort sträcka på så lång tid…

Innan Marika kom hit fick jag besök av en trevlig bybo som bara tittade förbi för att säga hej och titta hur jag bodde. Jag har verkligen hamnat i en otroligt trevlig och fin liten by och det känns helt underbart. Livskvalitet helt enkelt! Hur bra som helst!

Sen va det dags att bege sig ut i snön. Eftersom Marika skulle åka skidor, och jag släde, så valde vi att köra efter älven där man slipper smala spår och backar. Vi styrde ner mot Bredåker och jag passade på att fota lite förstås på de söta ansiktena bakom släden.

Nalle är en söt Norrbottensspets som dessutom är duktig på att dra och styra rätt. Skitsöt! Bredvid honom Malamuten Nanok som hunnit med ett långt liv som draghund nu. Ett riktigt litet radarpar!

Vi körde till bron i Bredåker och korsade älven där. Hann träffa en kollega där vid bron också, som hade sett oss komma längs älven – trevligt! Nåja, vägen dit gick ju bra men på vägen hemåt tappade mina hundar all fart. Visst, spåret var lite tyngre, det var lite problem med is i tassarna och de gick ju trots allt rätt långt igår med tanke på vilken form de är i, men ändå… aldrig har ett 6-spann med rutinerade draghundar gått så kort sträcka på så lång tid! Hihi

Marika körde om med sina killar för de hade högre fart än vi. Mina små lurvisar lurvade på och tittade på älgspår och funderade på livet, ja de hade verkligen ingen fart i benen, men så kan det ju vara ibland. Det är ju trots allt levande varelser och inga maskiner där framme. Hem kom vi i alla fall, efter ca 2 mil på spåren, vilket var längre än vi hade tänkt köra, men det var en riktigt skön tur ändå, även o jag frös som tusan på slutet om nästan hela kroppen trots blygsamma -8 grader.

Firade väl genomförd prestation med te och kladdkaka och lite trevligt surr förstås, en kanonsöndag helt enkelt! Så nu ska bara Giela och Noomi få en rejäl promenad och sen är det kväll för mig. Ny arbetsvecka imorgon – härligt! Ha en bra vecka allihop!

2 tankar på “Aldrig har så många färdats så kort sträcka på så lång tid…

  1. Hej på dig & alla dina underbara hundar! Ser så ljuvligt ut när ni kommer farande på snön, Är så Trevligt att Läsa det du skriver, & att få titta på alla dina Fina foton på dig & Hundarna. Här nere i Skåne har vi inte en enda flinga snö alls. En riktig tråkig vinter har vi, med Mycket regn Blåst! Trist! Det ser såååå Jätte Mysigt ut där du & hundarna bor. Så fint du har Gjort med Hundgården,den är verkligen toppen för dina hundar.Nu får ni Ha det det riktigt GOTT!
    M;VH Britt

    • Tack Britt! Ser ju ut som att ni får snö nu snart i alla fall? Här har det snöat enormt mycket och mer kommer det tydligen imorgon, tjockt med snö överallt nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s