34 tassar på äventyr!

Tänk så nyttigt det är att gå igenom olika faser i livet och hinna tänka, lära och utvecklas längs vägen. Jag skulle kanske ljuga om jag sa att allt bara var skitbra nu – men jag har kommit på en massa kloka saker längs vägen när det gäller känslorna och allt det där. Tagit beslut, rivit upp dem, och till slut insett att jag trots allt förmodligen vet vad som är bäst för mig själv även i den här situationen, bara jag känner efter. En skön känsla att landa i trots allt, det blir som det blir, och allt kommer att bli jättebra, på nåt vis.

I fredags hade jag en liten fest med några kollegor och fick en ny Micro! Jädrans så bra för det har jag verkligen saknat. Nu är det slut på att äta kalla matlådor! Mitt i allt är jag enormt tacksam för alla fina vänner jag har, ni är verkligen guld allihop! Vi hade en riktigt trevlig kväll med många skratt och slutsatsen blev att det inte är det stora surroundsystemet (jag har ju inte ens några högtalare nu så det tog en kompis med…hihi) eller att alla får matchande glas (nu hade alla istället helt olika glas för det är allt som finns) som avgör hur trevligt man har tillsammans.

Igår blev det slädkörning igen och alla åtta kompisarna var med. Vi körde mot Degerträsket och trots att det var mulet så var det fantastiskt fint ute. Trivs väldigt bra uppe på det där berget med alla vackra myrar och all gammal skog.

Nere på älven var det riktigt dimmigt och man såg inte ens över till andra stranden. Här har vi nästan kommit ner till älvkanten på vår sida.

Uppe på berget fick Giela och Noomi springa lösa. Härligt för tant att sträcka på benen lite och hon hade bråttom! Vi träffade även en bekant från byn i en stuga där uppe och fick lite tips kring hur leden går. Tyvärr har det tydligen börjat bli blött på isarna men för oss behöver det inte vara ett stort problem. Tråkigare för de som vill pimpla.


Glad 14-åring!

Noomi sprang nog över en mil och älskade varje sekund. Hon springer helst framme kring ledarhundarna och kommer bak till mig var tredje minut eller så för att kontrollera att jag är kvar. Duktig liten fjant! Värre kan det vara sen när hon måste hoppa ner i släden igen när vi närmar oss civilisationen på vägen hemåt… skittråkigt och onödigt tycker hon!

Vi var ute på spåren i ungefär tre timmar och jag tror att alla nio var lika trötta och nöjda när vi kom hem. Mysigt att mötas av en lysande hundgård.

Sen när jag selat av hela spannet fick Noomi nån slags tokryck och var plötsligt borta! Förra helgen hände det ju en gång att hon stack från tomten, första gången nånsin, å sen dess har jag haft lite extra koll. Nu var hon plötsligt borta igen och hon höll sig borta i närmare 45 minuter! Huvva! Så länge har jag nog aldrig haft en hund borta och en liten mörk hund utan reflexer på sig lever ju rätt farligt i mörkret. Plötsligt dök hon i alla fall upp hemma igen med hela magen FULL av snö. Säkert en decimeter snö hade packat sig i ett tjockt lager mellan selens magplatta och hennes lilla mage, ja jag tror att hon vägde nästan dubbelt så mycket som hon brukar.

Min gissning är att hon plumsat runt i snön och följt rådjursspår för senaste veckan har vi haft gott om rådjur här i skogen. Så, nu blir det hård kontroll på lilla terroristen. Hon har minst en släkting med väldigt mycket jakt i sig, så det här beteendet får ju inte blomma ut mer än vad det gjort. Hon är ju dessutom i åldern nu när såna här problem kan börja komma… Nåja, lilla terriern var trött sen efter en springtur vid släden och en simtur i snön.


Mys på kökssoffan

Nu kommer snart Marika och hennes hundar för ett nytt äventyr ute i snön. Idag tror jag att vi ska utforska älven lite mer. Ha en bra söndag allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s