Årets första slädtur blev en liten upptäcksfärd på södra sidan älven

Nyårsafton avlöpte lugnt i Rågraven. När jag tog in Rossi och Silva kring 22.30 var det fortfarande alldeles tyst ute. Kring tolvslaget smällde det en stund men inte värre än att de andra hundarna kunde vara ute och sova lugnt i sina kojor. Superhärligt!

Idag tog vi årets första slädtur och för första gången styrde jag ledarhundarna ner mot älven och sen på leden mot Degerträsket. Mina hundar och Monicas verkade faktiskt minnas varandra för allt fungerade väldigt smidigt när vi satte in dem i spannet och under hela turen. Det är ju ändå ett år sen de träffades (läs: jobbade ihop, de har ju aldrig riktigt träffats) men hundar har ju bra minne.

Som vanligt satte vi de besökande hundarna längst bak och de skötte sig kanonfint. Älven var inbäddad i dimma och trots plusgrader ute var det faktiskt hyfsat fint ändå även om det inte kändes så ”midvinter” förstås.

När vi sen svängde upp mot Degerträsket var leden superfin, men brant! Många och långa uppförsbackar. Det var första gången jag körde på södra sidan älven så detta blev vår premiärutforskningsrunda! Känns riktigt lovande!


Mintu och Kaela


Sultan och Flicka, de duktiga border collisarna i wheel

En trevlig grej var att det satt skyltar längs leden med namn på rastplatser, myrar och annat. Väldigt praktiskt för en nykomling som mig! Nu vet jag att vi passerat Svanamyran, varit uppe på Kängesberget och vänt vid Tjärnanje, om jag minns rätt… =)


Jag och Monica, dagens supermushers

På väg hem igen längs Lule älv. Jag har ju gillat mitt hus hela tiden, och ju mer jag lär känna platsen runt omkring desto bättre känns det. Här tror jag att hundarna och jag kommer att uppleva många fantastiska äventyr tillsammans. Avslutar med en bild på Rotax, och Silva som gör nåt konstigt.

Idag var inte bara systemkameran med utan Monica hade även sin filmkamera. Vi klippte ihop en liten film från dagens äventyr och den hittar du i hennes blogg under:

http://tassistanshundar.wordpress.com/2015/01/01/arets-forsta-sladtur/

Nu är det hög tid att sova men första ska hundarna rastas i månljuset en sista gång för idag. Otroligt fint ute nu ikväll även om all snö på träden fallit till marken. God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s