På jakt efter solen

Wow! Vilken dag! Otroligt vackert ute nu även om man får jaga runt lite för att hitta sol uppe i skogen som når annat än trädtopparna. -15 grader och helt magiskt fint ute! Vi drog iväg upp mot fjället efter frukost, där uppe är det alltid mer snö men man måste ta sig förbi platån där allt ligger i skugga den här tiden på året.


Mot solen!

Äntligen! Uppe på myrarna lyste strimmor av guld och rimfrosten glittrade så vackert på snön. Helt klart värt slitet med att ta sig upp, för det är trots allt rätt många uppförsbackar och trots temperaturen fick jag ta av mig vantarna för att inte bli för varm. Smygträning även för matte helt enkelt för det ger trots allt lite puls att röra sig i jättekläderna. Normalt sett hjälper jag ju ytterst sällan hundarna med släden men med denna stigning och med tanke på hur pass otränade de är, så hade det inte varit schyst att inte göra det.

Hihi, Mintu vänder spannet men som vanligt är Silva snabb att haka på och för ett par sekunder ser allt lite kaotiskt ut innan alla rätat ut sig och hittat sin plats igen. Hundarna är inte speciellt tränade nu så vi valde att vända upp på myrarna. Det blev ungefär två timmar ute i spåren och de blev skönt trötta, så det kändes alldeles lagomt. Visst lockade Blaikfjällets vackra topp men den ligger ju kvar till nästa besök, när hundarna hunnit komma i bättre form. Just i år har ju mycket varit konstigt, och även hundarnas fysik är inte som den brukar vara riktigt.


Mitt kloka ledarpar, Mintu och Kaela


Silva och Rotax, mitt lilla kärlekspar. =)


Silva


Rotax


Rossi och Nalle


Godisutdelning

Idag var snön lite kärvare än igår och jag fick värma loss lite isbitar från ett par tassar, men det var ett glatt gäng som kom hem på gården och som extra krydda såg vi massvis med älgspår och även ett gäng älgar som åt sly. Superkul tyckte förstås hundarna och såna gånger får de alltid lite extra krafter direkt. Jag blev tvungen att skratta på väg uppför i de värsta backarna när hundarna sparade energi och gick sakta. Vi stannade för att ladda om och efter en kort stund såg jag på gänget att de hört något längre fram. Alla stod stilla och lyssnade spänt när jag viskade ”Japp…!” och sekunden efter sköt alla sex framåt i full fart. Finns motivationen så – finns helt enkelt alltid lite mer att ge.

Så, nu blir det en lugn kväll som jag ska ägna åt att fortsätta på min bok. Ett livsprojekt som fått ligga vilande senaste halvåret (fast den lever ju alltid i mina tankar, och flera nya idéer och anteckningar har ju tillkommit även om wordfilen knappt öppnats), och så lite mys med Lillskägget och hennes tratt. Skön avslutning på en riktigt bra dag. Idag hade jag allt, och saknade bara en. Ha en bra kväll allihop!

Annonser

6 thoughts on “På jakt efter solen

    • Hihi, ja det är otroligt vackert den här tiden på året när snön ligger tjock på träden och solen är framme. Å har man dessutom sån tur att det bara är -15 grader så är det ju rent utav skönt ute också!

  1. Hejsan! SSSSÅÅÅÅ OTROLIGT VACKERT DU HAR DET DÄR UPPE! Blir så avundsjuk skulle gärna flytta upp till er. Önskar dig ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR KICKI! & dina UNDERBARA SÖTA HUNDAR! Krama dem ifrån mig. Du bor riktigt som i en Saga tycker jag,när jag ser dina VACKRA BILDER, & ditt Hus är sååså FINT!
    MÅNGA Kramar från Britt i Skåne

  2. Man får vara snabb ut om man vill uppleva solen den här årstiden, den går ner så snabbt. Vackra bilder. Otroligt att de inte trasslar in sig…

    • Hihi, ibland så gör de ju faktiskt det, trasslar alltså… å det är inget att ta lätt på heller för om stamlinan lägger sig ett varv kring nåns ben och de längre fram rycker till så kan det ju faktiskt gå illa! Men just när man vänder brukar de ju aldrig ha bråttom på det sättet. Jo, det gäller att planera sin tid väl nu helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s