Juldagen

Hoppas att ni alla hade en fin julafton igår! Vi firade lugnt och stillsamt här hemma och så passade jag på att vara tomte hos några släktingar. Kul! Om jag får säga det själv så var min tomteutstyrsel riktigt fin men tyvärr har jag den inte på nån riktigt bra bild. Idag blev det äntligen en slädtur, släden nyfixad och linorna hade också fått sig en genomgång. Kanon! En kompis frågade om inte någon av knutarna glidit isär så här på premiärturen, men det har faktiskt aldrig hänt mig. Snörena kan nötas av tidens tand, men knutarna i sig har aldrig svikit mig.

Nåja, gick igenom lite gamla bilder på systemkameran så först kommer två bilder från Lucia när en kollega med familj var på besök för att fota lite julkortsbilder. Tjejerna Ida och Malin var jätteduktiga på att köra släde och till slut blev det ett fint julkort där de själva körde hela spannet. Riktigt kul att få vara med på arrangemanget och jag tror att hundarna också trivdes, de gillar ju att bli ompysslade.


På väg mot fotoplatsen, jag kör och tjejerna i tomtekläder åker

Julkortet i sig får fotografen behålla (det blev en jättefin bild där tjejerna kör tillsammans och ler ikapp med hundarna), men jag kastar in en bild också där jag vände spannet, mest bara för att det inte är så ofta som både hundarna å jag är på bild. Mintu gjorde dessutom en riktigt snygg vändning dagen till ära – med publik å allt!

Imorse åkte jag med mamma, mormor, syster och ett av mina fina kusinbarn på Julotta i grannbyn Strömsund. Det är ett litet kapell med 10 bänkar och vi var en tapper liten skara. Alltid kul att få träffa lite byafolk och dessutom var detta prästens andra julotta för dagen så den började först 09.30! Mycket trevligare än 07.00… Jag fick med mig riktigt bra tips om robotdammsugare från en annan flerhundsägare så en sån blir det nog nån gång i framtiden.

Efter det var det äntligen dags att sela ut mina ivriga hundar och vi fick en fin tur i det fantastiskt fina vädret. Kring -20 grader och gnistrande snö som nästan liknade sammet i den låga solen. Vansinnigt vackert ute och främst översnöade vackra skoterspår.

Frost på hundarna, frost på släden, kallt om fingrarna, men värt att frysa för. Vintern är verkligen som allra vackrast nu och nån månad framåt.


Rossi


Mintu skakar sig efter ett snöbad


Silva – man ser buset i ögonen!


Mintumys!


Rotax svarta päls, som var ganska vit dagen till ära.

Nysnön var fantastiskt mjuk och fin idag och släden gled om möjligt ännu ljudlösare än vanligt på sammetstäcket. Alldeles magiskt! När vi kom hemåt igen låg dimman tjock över sjön Storuman. Isen har inte lagt överallt ännu och vi kommer inte att våga köra där under denna vistelse. Senaste åren har det ofta varit så, att isen antingen inte lagt eller i alla fal känts osäker under julhelgen. Lite konstigt känns det allt, för innan dess var det ju i stort sett självklart att man skulle ut på isen under jul och njuta av den låga solen.

Självklart behövs en bild på lite kraftledningar också, detta borde vara Vattenfalls lokalnät och den vänstra av dem är den som förser Blaiken med ström. Nu är det dags att hoppa ur understället och snygga upp sig inför middagsbesöket. Ha en bra kväll allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s