Vi har ett tak!

 

Förra helgen var mamma och pappa på besök och byggd som två ivriga små arbetsmyror! Tillsammans lyckades vi isolera klart de sista väggarna inne i hundhuset (en vägg till ska isoleras men det ska ske från rummet intill vilket underlättar mycket) samt bygga ett isolerat innertak, och nu är det äntligen nära att kunna slå igång värmen där inne. Hundarna huserar ju i sina isolerade kojor så länge, men jag tror ändå att de kommer att uppskatta att kunna ligga inomhus i lite lagom värme ibland. Dessutom är det väldigt praktiskt att kunna torka selar, sockar, slädsäck och linor mellan slädturerna (utan att behöva ha dem inomhus alltså).


Mamma och pappa hade även med sig en dörr till rastgården – kanonfin! Här är det tänkt att spannet ska kunna ta sig in och ut ur rastgården senare i vinter.

Silva var riktigt nyfiken som vanligt och hoppade gärna upp på byggställningen för att se vad vi gjorde. Som synes var det ju ändå ett rätt rejält hopp dit upp, men är man född nyfiken så är man! Arbetet flöt på bra och det underlättade massvis att ha en granne som sågar och säljer virke bara 200 meter bort.

Utrustning och grejor fick flyttas lite hit och dit förstås, det optimala är väl att bygga först och flytta in sen… men… det gick ändå bra och med lite uppstädning kommer det att bli kanon! Sen ska ju alla nya ytor målas innan elen kan dras om permanent, så, det kan bli så illa att projektet inte blir klart invändigt förrän till sommaren när värmen är mer bestående och målarvänlig.

Nu är nästan hela rummet klätt med ohyvlade bräder eller råspont och sen ska resten målas vitt och lampor/uttag monteras. Tror det blir riktigt snyggt till slut, och praktiskt! Nu ikväll har hela hundgänget kommit in för gos och kloklippning. Mysigt som tusan för alla! VI har roat oss med att tugga ben och söka godis också, och Noomi dammsög golvet som en liten virvelvind.


Mintu testar soffan


Tant värmer sig framför kaminen


Rotax

Dessutom möttes vi av nyaste numret av Cairnbladet i brevlådan och en liten artikel om Noomi och gänget. Kul! Jag hade ont om tid och det blev lite ”flummigt” skrivet om tankar kring varför man tränar hund och siktar på tävling, och hur viktigt det faktiskt kan vara att vara medveten om sina egna drivkrafter och inte glömma det roliga och spontana i träningen. Till nästa nummer hoppas jag att vi hunnit finslipa en massa lydnadsmoment och kan skriva mer om all rolig träning man kan göra inomhus när det är snöigt och kallt ute.

Nu kallar sängen på mig och en trött liten terrier. Det tar på krafterna att leka med 7 kompisar samtidigt tydligen, även för en liten terrorist.

2 tankar på “Vi har ett tak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s