Rastgårdshäng med polarna

I veckan har vi faktiskt haft det rätt kallt, under -15 ett par nätter (vilket känns svinkallt nu när man inte är van fast egentligen är det min favorittemperatur på vintern!) och varmaste vinterkläderna har fått komma fram. Någon mer körning har det inte blivit i veckan, snön har packats till och spåret måste väljas med lite omsorg, men nu i helgen ska vi förstås ut och njuta av en slädtur i dagsljus, mina lurviga små vänner och jag.

Ikväll har vi hängt lite i rastgården som vanligt. Just nu är energin i gruppen rätt hög. Inga direkta konflikter men snabba lekar, mycket energi och då gäller det förstås att hålla ett extra öga på det som händer. Med en stor rastgård blir det ju lättare hög fart och högfartslekar är inte alltid en bra sak. Blir skönt att få till bra spår snart så att man kan börja köra ordentligt och få in lite träningsrutiner helt enkelt så att hundarna får tömma ur sig ordentligt och regelbundet.


Utdelning av tuggben, ”lurvet” till höger är Rossi som sitter vackert i ett försök att skynda på mig!


Självis med min kloka ledarhund Kaela  tuggar tuggpinne – kolla in tänderna!

I helgen fortsätter arbetet med att isolera hundhuset. Frysboxarna där inne är väl det mest kritiska momentet just nu. En av dem är hyfsat ny och jag vet inte riktigt vad den tycker om kylan, men än så länge verkar den må bra. Den äldre frysboxen ser ut som en isbit… Nåja, hundarna har ju sina isolerade kojor och att de klarar sig känns förstås viktigast även om jag längtar tills vi kan slå på lite värme där inne.

Sen drabbades jag av en plötslig och mycket underlig lust att åka till IKEA ungefär NU för att ordna bokhyllor och lite annat smått och gott till huset (alltså människohuset – inte Hundhuset!) och bli av med de sista flyttkartongerna en gång för alla. Väldigt konstigt, för jag brukar inte längta till IKEA eller liknande speciellt ofta, men någonstans vill man ju få känna att flytten är avklarad. Att allt hittat sin nya plats och att huset börjar kännas som ett hem fullt ut och riktigt där är vi inte ännu.

Nåja, en god kopp grönt te får avsluta den här fredagen och snart är det faktiskt sovdags. Har tagit fram det supertjocka vintertäcket och det är sååå varmt och mysigt där under. Tänk att det alltid finns bra saker att längta till…i all enkelhet… =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s