Hundgårdsbygget i nya bilder – via internet!

Igår kväll fick vi äntligen vår internetanslutning till huset! Härligt! Plötsligt är det snäppet enklare igen att betala räkningar och göra allmänna saker. Allt är ju inte praktiskt att göra via mobil, och speciellt inte när mobiltäckningen är rätt dålig för data. Hundgårdsbygget fortsätter och det som tidigare i veckan var enbart kaos börjar nu likna något bra! Det tar sig helt enkelt!


Vårt fina hus!


Den vackra kornåkern på andra sidan uppfarten, den börjar glänsa riktigt vackert i silver nu.


Ett rum som lite oväntat blev min stora favorit – den inglasade altanen! Superhärligt!


Noomi, som fick vara inne med husse medan jag byggde.

Hundgårdarna – tre av fyra är nu ”klara” i stort sett. Härligt! Nu finns en enda dörr som leder in till korridoren mellan hundgårdarna på vänster och höger sida, och dörrarna in till själva hundgårdarna. Tror det kan bli riktigt bra. Nu längtar jag mest till att få upp rastgården men det ligger nog en bit bort i tiden om man ska vara realistisk.


3 hundgårdar på rad som har ingångar till hundhuset.


Mintu ser ut som ett litet lejon nu, med stor man som sakta lossnar…

Så här ser det ut nu inne i hundhuset. Alla saker har inte fått en plats eller en krok ännu, men grunden är klar. Sen ska taket isoleras och målas, elen ska dras om, alla väggar målas vita. Just målningen är inte min starka sida… jag målar lite här… och lite där… och bryter av med att skruva lite för att få lite omväxling… =)

Från varje hundgård finns två ingångar med lucka och tanken sen är att en av dem ska leda rakt in i en isolerad koja och den andra in i ett öppet utrymme där inne. Å så ska det finnas en öppning mellan förstås. Tror detta kan bli riktigt bra när allt börjar bli klart. Nu är i alla fall grundjobbet där inne gjort och väggarna är på plats där de ska vara så att hundarna kan nyttja hela den tänkta ytan medan jag pysslar vidare. Tidigare hade vi ju byggt en provisorisk lösning som gav dem betydligt mindre plats.

En annan bra sak är att jag kommer att ha bra förvaring för hundgrejor! Dubbla frysboxar på plats och så hyllor och krokar till nästan alla hundgrejor. Tanken är att hålla kring +10 grader här inne i vinter så att man även kan torka selar, slädsäck mm och tina färskfoder.

Det känns äntligen som att jag kommit till ett steg där ”etapp 1” är klar och hundarna börjar ha vettiga ytor att röra sig på. Det tog nästan en månad, och det har nog inte gått någon nöd på dem heller, men nu har de i alla fall mer plats och sakta men säkert börjar det bli lite ordning på saker och ting.

Avslutar med lite bilder från min senaste hobby – macrofoto! En kollega som har både grejor och kunskap har dragit med mig ut på lite äventyr i vass och gräs och så köpte jag ett begagnat 100mm macroobjektiv. Riktigt kul! Bra terapi för mig som är lite spindelrädd (vi har fruktansvärt mycket spindlar här i Rågraven så jag måste verkligen vänja mig – så är det bara!) och väldigt roligt, lite som att fota hundar faktiskt, man söker hela tiden ögonblick och försöker fånga personligheter och händelser. Svårt – men kul! Så, här kommer några av mina första alster. Det är förminskningar av förminskningar (jag var lite lat) så de kan ha tappat lite i kvalitet, och jag har ännu myyyycket att lära, men det blir helt klart fler svängar ut på insektsjakt.


En väldigt lugn och tålmodig groda som satt modell en lång stund


Väldigt vackra men lite svåra att fånga på bild – ivriga små sländor som sällan sitter still länge!

Den här lilla sländan däremot satt jättestilla på sin lilla klöverblomma och vi döpte den till Leif. En riktigt supermodell! Dessutom var ”han” ju enormt söt framifrån! Min fotokompis fick en sjukt fin bild där Leif vinkar mot kameran dessutom!

Avslutar med en Grön Blombock som jag hittade i en av hundarnas vattenskålar. Den var 4-5 cm lång och enormt vacker med skimrande skal. Han fick sitta på mitt finger och torka och så passade jag på att fota lite. Mitt i allt byggande och hundtränande och uppackande kändes det plötsligt rätt skönt att åka iväg ibland och göra något HELT annat en stund och ladda batterierna lite. Nu är det dags att ladda batterierna med lite sömn… hög tid!

Imorgon kväll blir det middag på ”The Bull” med bästa tjejkompisarna och jag längtar! Alltid lika kul att ses och umgås. Nu – god natt!

4 tankar på “Hundgårdsbygget i nya bilder – via internet!

  1. Hejsan! Det ser Riktigt Bra ut allt du har fixat med Hundgårdarna är ju otroligt bra,vilken plats de fått, Kanon BRA!! SSSSÅÅÅ FINT HUS ni köpt ser verkligen Härligt ut & Vackert där ni bor.
    Där kommer ni att TRIVAS Bra alla. Ha det sååå gott! MVH Britt

  2. va fint hus ni köpt och riktigt bra och smart lösning med hundgårdarna och hundhuset!!!:) Där kommer ni trivas mycket bra!!!:D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s