Midsommarafton i arbetslägret

Glad midsommar i efterskott till er alla! Vi har fortfarande inget internet (annat än halvtaskigt mobilt) och senaste dagarna har varit intensiva, så som det ofta är nu. I onsdags kväll kände jag mig less på flytt och packande och ägnade en helkväll åt hundarna istället. Giela och Noomi fick en mysig skogspromenad där vi utforskade lite nya stigar och platser, och även om Gielas rygg trilskas lite så är hon glad och pigg som vanligt i övrigt.


Vårt nya hem

Giela har ätit Metacam sen i tisdags och det är svårt att säga riktigt hur stor skillnad det gjort ännu, men förhoppningsvis ska det göra hennes rygg lite mer lätthanterlig.


Full fart på Noomi – som vanligt!


En mysig skogsstig som vi testade för första gången


Nästa hemma igen, vårt röda garage skymtar i bild.


Hemma! Det påbörjade hundgårdsbygget skymtas bortanför släpet, bredvid kallgaraget som snart ska bli ”hundhus”.

Huskygänget där ute fick en dragtur och jag testade fjärren till systemkameran. Här kommer först jag och cykeln och så en bild på Nalle och Mintu, två av mina ädla springare!


Hundgårdarnas status innan helgen

Midsommar firade vi med mina och sambons föräldrar samt hans systrar med sambo och hund. Loke är en 5 månader gammal Laika som inte hälsat på hos oss tidigare. Giela blev jätteglad och ville leka massor! Hon är så söt lilla tant! Noomi ville också leka men körde med terrierlek och ”rakt på”.

Mamma och pappa är hela helgen för att hjälpa till med hundgårdsbyggnationerna. De har en massa kunnande samt en massa bra verktyg och maskiner att använda. Oj vad vi hunnit med under gårdagen och idag!

Igår åkte vi till Vittjärv och hämtade den bruna dubbelkojan som jag tänkt placera i hundgården längst in. Vi fick även med en del stenplattor och byggmaterial i övrigt. Medan vi andra lagade mat inför midsommarfirandet gjorde pappa ett superjobb när han rev hela växthuset. Ja alltså det som många tyckt att vi borde spara. Det var tydligen riktigt rejält byggt och tog tid att få isär, men nu är det borta och ska ge plats åt en fjärde hundgård istället.

Idag har vi hämtat den sista kojan samt mer material och de sista hundgårdssektionerna, och så har vi rensat området där det ska byggas och burit ner en hög med gammal virke och takplåt som låg uppe i skogen. Där ska det ju bli rastgård sen så där kan vi inte ha något liggande. Underdelen (syns på bilden ovan just till höger om det ensamma lilla trädet) ska vi dock spara och klä med trall, så att man har en plan liten sittplats inne i rastgården. Blir nog bra, och så var det betydligt enklare än att riva den.


Slagfältet i Vittjärv, hundarnas förra hem


Hundarna tog vårt byggande med lugn, och lite nyfikenhet ibland

När det sen började regna så fortsatte vi istället inomhus i det som ska bli hundhus. Stor del av väggen har fått isolering monterad och två av hålen i väggen är klara (väntar bara på lyaluckorna som borde komma nu i veckan).


Startläget i eftermiddags


Första hålet påbörjat, Kaela och Nalle är nyfikna!

Nu ska väggen kläs på insidan och så ska det läggas golv imorgon. Sen ska området delas av mellan hundgårdarna så att alla får en egen del osv. Vi får se hur långt vi hinner imorgon innan de åker. Sen får sambon å jag snickra vidare på egen hand ett tag, fast just nu är han ruskigt förkyld och behöver vila (dvs. får hålla Giela och Noomi sällskap där inne). Nu är det hög tid att mata hundarna och sen gå och sova, god natt världen från ett småregnigt Rågraven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s