Nu har hela familjen flyttat

Helgen har varit hektisk men rolig och bloggen har kommit i sista hand. Verkar i alla fall som att vi kommer att få ADSL till huset i sommar vilket känns kul med tanke på att vi länge trodde att vi skulle vara i stort sett utan internet.

I fredags ringde veterinären om Gielas blod- och urinprov. Värden som en unghund löd resultatet och det kändes förstås riktigt bra för det betyder att tant kan äta Metacam för att lindra sin onda rygg. Vi börjar på tisdag eftersom apoteket inte hade rätt typ hemma.

image

Sen lastade vi in hundarna i skåpbilen och de delar vi saknade för att bygga två hela hundgårdar, och sen åkte vi mot Rågraven, för allra första gången för huskygänget. Ingen hel hundgård kvar i Vittjärv så nu finns ingen återvändo länge. Hundarna fick vänta i bilen en stund medan vi gjorde klart med vindskydd och annat. Först var de såååå nyfikna och sen sov de istället.

image

image

image

Husse inspekterar. I sitt första och mycket enkla utförande fick båda hundgårdarna varsitt vindskydd samt grävsäkring runt kanterna. Gänget fick en kort promenad och sen var det invigning!

image

image

image

image

Lite nytt och underligt men kojorna och stor del av grävskyddet kom ju från deras gamla hus och luktade säkert hemma. Lite oroligare och ljudligare än vanligt har de varit men i stort verkar alla ha gjort sig hemmastadda.

image

Dessutom har jag rekat lite inför rastgårdsbygget och skogen vi har bakom hundgårdarna kommer att passa perfekt! Luftig och öppen skog där jyckarna får lyfta på tassarna och kan äta blåbär. Väldigt smidigt att ha sån bra skog direkt bakom huset om man vill köra uppletande t.ex.

image

Dragtränat har vi förstås gjort, och jag insåg att Rotax är mycket säkrare på kommandon än jag kanske trott. Han svängde klockrent trots att det enbart var nya platser och svängar,  och sträckte ut linan hela tiden. Rossi är ju inte till stor hjälp så killen får ta hela äran!

image

Snart blir det jordgubbar i massor!

image

Noomi testspringer i vårt höga gräs.

image

Bastat har vi förstås gjort!

image

image

Huskisarna har varit in och kollat in huset. Alla tyckte det var fint och Rossi lyckades gå rakt in i glasdörren på altanen. :/

image

Vi har även hunnit flera vändor till Vittjärv för att tömma huset där så hundarna har fått vara ensamma ett par timmar och det verkar ha fungerat bra. Lådor och kartonger överallt just nu!

image

Fler delar från hundgårdarna har hämtats hit under helgen och det som tidigare var hundarnas hem i Vittjärv liknar nu mest ett slagfält. För att kunna jobba lugnt imorgon lade jag ett par timmar på att fixa lite mer i hundgårdarna med trall och kantstenar, och hundgården med mindre vindskydd fick ett till. Det tredje som väntar på fortsatt hundgårdsbygge gör ju ingen nytta när det står utanför och väntar. Giela och Noomi får vara i Vittjärv medan vi jobbar. Så här blött var det att snickra nu på kvällen. :/

image

Så, e å riktigt fin helg och den första ”riktiga” helgen i huset med alla hundar på plats har nått sitt slut. Firar det med en kopp Earl Grey på min altan. Kommer att sova som en stock! Godnatt!

image

2 tankar på “Nu har hela familjen flyttat

  1. Vad kul!
    Men måste fråga; hur gör ni med ”slagfältet” efter hundgårdarna? Blir det erat ansvar att gräva om och så gräs/lägga på gräsmatta igen eller får de nya ägarna fixa det?

    • Det är Lars syster som blir ny ägare vilket känns riktigt bra. Vi ska återställa så gott det går men eftersom nya ägaren är nån vi känner så kan vi nog ta det lite mer i lagom takt än om man hade sålt till nån okänt. Jag tror vi ska börja med att försöka jämna till och fylla ut och sen om det krävs fler åtgärder så kan återkommer vi. Känns väldigt praktiskt i alla fall att inte ha en massa grus eller armeringsmatta i marken som blir kvar, allt vi byggt ligger ju ”ovanpå” även om det är en del att riva. *pust*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s