Inälvor till middag

image

Hundgårdsbygget har inte gått så snabbt som tänkt. Att vara ute och bygga och bära i dåligt väder kändes inte så lockande och så har annat kommit emellan. Hundarna bort kvar i Vittjärv men delar nu på 2 hundgårdar istället för 3. Som det verkar nu kommer första hundgården att se ut som på bilden, fast allt flyttas en sektion ut mot fotografen (ut på grusplanen). Till höger om denna kommer en dörr in till korridoren som ska vara mellan hundgårdarna, och till höger om den hamnar Nalles och Mintus hundgård.

Jag har beställt 5 stycken lyaluckor som kommer om ca 2 veckor, och tanken är att de två närmaste hundgårdarna ska ha 2 luckor var in i hundhuset, men att den innersta får nöja sig med en eftersom den även kommer att ha en vinterbonad koja utomhus. De andra får bara ett vindskydd där ute enligt min första planering.

Igår fick hundarna mumsig middag. Vid höstens slakt av lamm sparade mamma och pappa ett paket med magar och inälvor. Mums!

image

Det blev smått blodigt när jag yxade upp lagoma bitar till alla åtta hundar, och försökte dela så att de skulle få ungefär lika mycket lever var eftersom lever inte ska överdoseras. Riktigt populärt hos jyckarna förstås!

image

Ikväll fortsätter projekt ”flytt” och lite nya uteblommor ska få komma upp till huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s