Utställning i Sjulsnäs

Idag har Noomi och jag varit på sommarens första utställning. Samma utställning i Sjulsnäs som jag besökte för två år sen när jag träffade Noomis mamma för första gången och började hoppas allt mer på att kunna få en egen Cairn igen. Känns väldigt länge sen nu när Noomi finns här hos oss!

Idag var det oväntat långt mellan Boden och Sjulsnäs och jag kom fram i sista sekunden med stridspilotpuls och bråttom! När vi sökte sekretariatet blev vi utskällda av diverse hundar och Noomi såg lite smått låg ut. Hon är inte van att trängas med stökiga hundar sådär! Vi hittade i alla fall rätt och Noomis svans åkte snabbt upp igen. Vi kom fram till ringen en kort stund innan det var dags och hann precis komma iordning.

Dagens bra:
-Noomi var hyfsat lätt att visa
-Noomi står säkert och försökte aldrig sätta sig
-Noomi står själv även på bordet, ja man kan nog ställa henne var som helst egentligen, svansen i topp!

Dagens mindre bra:
-Svansen ja… svansen var lite fööör glad idag och åkte fram över ryggen vilket domaren förstås gav oss kritik för. I efterhand kunde jag nog ha skippat krovbitarna vilket ev hade hjälpt lite…
-Fick även kritik för framdelen, rörelser och byggnad, men för en 1-åring är det ju inte hela världen
-Matte kom i efterhand ihåg en massa smarta handlertips som hon heeelt glömt i ringen… vi får väl säga att detta blev träning helt enkelt!

Lika snabbt som vi kommit dit, lika snabbt åkte vi sen ut! Fick VG och hyfsad kritik men svansen och framdelen gillade han inte riktigt. En tvåa i konkurrens (säger man så ännu?) och sen ägnade vi resten av tiden åt att hälsa på Noomis coola och härliga pappa Frans som var på plats, samt hennes bror Jack som det gick riktigt bra för idag!

Superkul att träffa alla trevliga Cairnmänniskor och extra roligt att träffa pappa Frans och få veta ännu mer om honom. Det verkar vara en riktigt härlig kille och dessutom har han ju haft en riktigt fin utställningskarriär bakom sig. De har helt klart många gemensamma drag! Här kommer några bilder på Frans och Noomi – visst är de söta! Noomi sitter lite snett bakom så därför ser hon extra liten ut.Så, rent resultatmässigt blev det ju ingen höjdare för oss och med tanke på vilken fas Noomi är i nu så gissar jag att sommarens två andra utställningar kanske säger något likande. Nåja, vi får träning på att ranta runt i ringen och så får vi träffa trevligt folk. Det är inte fy skam det heller! Å om det inte blir nån utställningsstjärna av Noomi så är det ju faktiskt inte hela världen heller, det var ju inte därför jag ville ha Cairn igen i första hand. Skulle det gå bra i ringen så är det bara en bonus!

Förutom pappa, brorsan och en kusin var förstås även halvsyster Margot på plats. Många fina Cairnar att hälsa på och många svansviftningar blev det! Skoj! Avslutar med två bilder på Noomis snygga kullbror – trevlig, snygg och vansinnigt sött ansikte!

Nu ska jag ta Noomi med mig till sängen. Hon sover bredvid mig på soffan just nu och är trött och lugn. Har jag tur så är hon trött även när vi kommer till sängen och sover vidare där. Har jag otur så hinner hon vakna och tycker att vi ska brottas lite först… vi har nu en återkommande kvällsrutin där jag tar en halvvild Noomi (hon är oftast som vildast just på kvällarna) och lägger henne mot min mage med huvudet på min ena arm samtidigt som jag lägger andra armen över/runt henne så att hon inte kan ”fly” och så täcket över. Då landar hon snabbt och somnar ofta nästan direkt. Varmt – men mysigt!

 

2 tankar på “Utställning i Sjulsnäs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s