Vi kom med på MH! Å en massa annat bra!

Vissa dagar är helt enkelt lite extra bra på en massa sätt, och då är det ju bara att passa på att njuta! Vem vet när en sån superdag kommer nästa gång? Igår gjorde jag med lite omständiga och jobbiga saker på jobbet. En TA-plan mot trafikverket behövde sökas… småbökigt!

När det var klart belönade jag mig själv med att åka ut till ett 400kV-ställverk med en kollega och titta på en ny 500MVA transformator. Enorm! Jättekul att se och det kändes som en bra belöning för en elnörd!

Efter jobbet jäktade jag hem och hämtade alla hundar samt hoppade i skogsstassen och så åkte vi mot sökskogen. Efter all träning här hemma med lösrullen (när Noomi tagit lösrullen hos husse i TV-soffan och sprungit med den till mig i köket) kändes det nu som att det var dags att testa den ute i verkligheten.

När vi kom ut till sökrutan var Noomi smått övertänd och började kampa i min ärm medan vi tvåbenta pratade och planerade. Missade ibland å bet mig i fingret! Gav ett bra intryck för figgarna… Medan vi diskuterade strategi morrade hon och slet i min tröjärm som ett litet monster. Som tur är så hälsar hon ju bara glatt på andra, det är bara mig hon försöker kampa med å nu var hon smått understimulerad!


Isa rusar genom skogen med en ”rulle” i form av en leksak

Detta verkade vara lite av skadornas dag för Pernilla hade ett läkande sår från en spräckt läpp som lilla Isa gjort, å vips hade Linda en blödande läpp efter lilla Isas framfart fastän lilla Isa är lätt och inte alls upplevs som bufflig, men olyckan var nog framme helt enkelt. Mina fingrar fick lite blessyrer från Noomis framfart… Ja det är ingen lek att träna sök vissa dagar! Idag hade vi dock turen att ha en fotograf med oss så även jag fick vara med på bilderna i min kamera! Tusen tack!

Eftersom vi ännu inte tränat in något söksystem alls så gör jag fortfarande så att jag följer henne en bit ut i koppel tills hon verkar få vittring eller har fokus åt rätt håll. Det blev 3 skick idag och det märktes verkligen att poletten trillat ner. Noomi rusade runt i skogen med figgar i tankarna och blev jätteglad när hon hittade dem. Lösrullen kom inte direkt till mig utan fick en liten vända  skogen först, men sen kom den och då blev det lek och kamp.


Full fart med småbenen


YEEEEY! En figge under presenningen!!!! LYCKA!


Kolla matte vad jag fick!!! (det röda är alltså en av våra små lösrullar)

Skick ett var ganska enkelt och det löste Noomi fint. Tvåan var på längre avstånd och där fick hon jobba betydligt mer men det gick till slut galant även det. Om man frånser från att vi ska jobba in ett smartare sökmönster då. Men ivern och fokuset fanns där! Tredje skickat var Noomi nog rätt trött och sprang lite i cirklar men hon hade figgen i huvudet ändå och blev till slut överlycklig när hon hittade rätt. Tog lösrullen och sprang en cirkel, sprang tillbaka till figgen för att säga ”Heeeej” å sen kom hon till mig och då var tungan lång och terriern superlycklig!

Vi hann även med två påvis och det fungerade nästan rent automatiskt. De sociala bitarna kommer ju rätt lätt med en hund som älskar alla.

Nu är del ett av vårt sökäventyr i stort sett avklarat! Vi har hittat glädjen för figgarna och glädjen för att söka dem i skogen. Nu ska vi bara lära in HUR man ska söka och fila mer på vad som faktiskt händer när man hittar nån, eller INTE hittar nån.

När vi lämnade spårskogen, lyckliga och lite skitigare än tidigare, åkte jag och huskisarna ut för att spåra istället. Vi hittade en helt bar skogsplätt och behövde inte ens tänka på snö. Hela gänget var skärpta och duktiga. Jag är lite imponerad faktiskt för de brukar vara intresserade men slarva lite ibland och medan vissa är väldigt noggranna så verkar andra (främst killarna faktiskt) mest bara rusa på ibland… Inte nu – nu var alla näsor rejält påslagna!


Mintu – lyckas till och med se snygg och kraftfull ut när han spårar en död älgklöv och har rosa utrustning!


Kaela äter belöning (=middag)

Medan jag gick där i skogen kollade jag mailen – och fick se ett väldigt efterlängtat mail! Noomi kom med på MH den 13/5 här i Boden (Luleå)! Så himla skönt och roligt att vi kom med direkt och det ska bli jättespännande. Jag har själv aldrig gjort ett MH, bara läst om dem här och var under årens lopp osv. Noomi känns som en rolig hund att börja med och det ska bli spännande att följa hennes framfart på banan och se om något blir som man trott. Det finns ju inte alltför många Cairn att jämföra med sen tidigare men de jag vet som gjort MH verkar ha haft skitskoj och det är nåt sånt jag väntar mig från Noomi också.

I samma veva slog det mig, idag betalade vi även in handpenningen på huset – och så har jag beställt biljetter till Stockholmsresan i juni när vi ska se Pearl Jam! Vilken kanondag! En massa roligt att se fram emot och hundarna glänste i skogen!


Tant spårar

Kring 19.30 var jag klar i skogen och det var dags att åka hem – och tänka på middag! Jag blev mycket stolt över mig själv när jag svängde in på COOP för att handla mat och helt undvek att köpa godis, bakelser, chips eller liknande trots nästan 3 timmar i skogen direkt efter jobbet! Inte nåt! (men det kan ha att göra med att jag träffade Veronica på vägen in och fick en sur napp av henne…mums!) Melon, physalis och ananas blev godbitarna å så lite grillgrejor.

Medan grillen värmdes tog jag lite kvällsbilder på hundarna men tyvärr han solen gå ner. Vad säger ni om dess två killar, vem är modellen och vem är clownen? De är tagna efter varandra och ingen bild fanns mellan dem. Det var först efteråt som jag såg vad jag faktiskt fått med…

Grillningen gick däremot sisådär… vår grill börjar vara söndergrillad för vi använder den flitigt och när jag skulle kontrollera glödens status så rasade hela racklet ihop och grillglöden spreds ut över asfaltuppfarten… Vi lyckades i alla fall få ihop den hjälpligt och skyffla tillbaka grillglöden så grillat blev det, men det var nog sista gången. Tur att vi snart har en egen grillkåta att använda! Idag blir det sökträning igen och så funderar vi på att åka upp till huset och ta en promenad med Giela och Noomi. =) Ha en bra daga allihop!

2 tankar på “Vi kom med på MH! Å en massa annat bra!

    • Sök är ruskigt kul! Speciellt med hundar som tycker om den typen av arbete och gillar det. Fantastiskt skoj att se dem jobba självständigt och kämpa med sin fantastiska nos. Jag är frälst! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s