Husbilder!

Igår åkte jag ut för att spåra med alla hundar (utom Noomi som nu bara får träna söksaker i skogen). Det märks att vi inte hunnit träna så mycket spår ännu i år för alla hundarna är väldigt noggranna och fokuserade. ”Huskyslentrianen” som kan komma om man gör något annat än drag ”för ofta” har inte infunnit sig ännu. =)

Lite snö kvar på vissa plättar men generellt sett inga problem att hitta bra spårmark i skogen. Noomi fick söka leksak i en långsmal korridor för att vänja sig vid att springa rakt och hålla sig inom det vallade området, och som vanligt gick hon in i uppgiften med stor iver och beslutsamhet. Dock behöver vi träna på hur man bäst ska söka av ett område effektivt… Men hennes arbetsiver är underbar att se! Hon studsar fram i skogen med jämfotahopp och söker tills hon hittar det hon vill hitta utan att tappa tråden! Här kommer en mörk video från ett av skicken. När andra gått in och tänt lamporna rusar vi runt i skogen…

I ett av skicken hittade hon ett gäng rensade gäddor 10 meter från det vallade området, men till min stora lycka försökte hon inte rulla sig i dem och när jag skickade henne nästa gång hade hon redan glömt gäddorna och ville hellre söka leksak. Härligt!

Idag efter jobbet åkte vi till huset och fick en jättefin visning från svärsonen till förra ägaren. Jättetrevligt och dessutom fick vi veta mer om byn och byagemenskapen. Det verkar vara ett riktigt trevligt ställe med många byaaktiviteter och bra gemenskap och riktigt fina skoterleder! Dessutom var det förstås jättekul att få se vårt blivande hus igen. Vi älskar det verkligen!


Uppfarten från byavägen


”Baksidan” ner mot byavägen


Utsikt ner mot närmaste grannen, älven och byavägen


Grillkåtan och huset (vardagsrummet) med huvudingången till höger i bild

Andra sidan huset, grovingång med lite veranda och två av uthusen. Kallgaraget till höger har jag tänkt bygga om till ”hundhus” med hundgårdarna på hitre sidan och ingång till uppvärmda kojor i huset från varje hundgård. Där inne finns gott om plats till selar, släde ,agilityhunder mm. Riktigt hur allt ska fördelas får vi se – uthus i massor har vi i alla fall och platsen där jag vill bygga hundgårdarna är betydligt större än jag minns den. BRA!


Insidan av ”hundhuset”, här ska det byggas och isoleras!

Bakom uthusen och grillkåtan har vi en bra plätt med skog där jag hoppas kunna bygga en rejäl rastgård åt huskisarna. Borde bli åtminstone 2000 kvadratmeter om vi håller oss på ena sidan tomten vilket skulle kännas rätt lagomt. Öppen och fin skog som ändå är lite kuperad. 7500kvadratmeter tomt känns riktigt bra!

Inuti tog jag lite bilder men det blev mest bara suddigt eller en massa folk. Mina tankar hade fullt upp med att tänka på allt vi fick höra och försöka minnas det! Han som bodde i huset med sin fru tidigare hade tydligen designat och byggt det själv och jobbat som byggare hela livet. Det förklarade en hel del för allt känns väldigt genomtänkt. Grillkåta, bastu, dubbla inglasade altaner (en med infravärme), grovingång, öppen planlösning, ja det är många bitar som känns genomtänkta och inte bara ”standard” i en 30 år gammal villa. Nu är det snart dags att börja packa och förbereda lite…!

Idag på lunchen sprang jag 4,3 km på 32 minuter och allt kändes bra förutom skavsåret som började komma efter 10 minuter… nu är jag småhalt men glad ändå. Imorgon blir det ingen lunchträning för Noomi ska vaccineras 14.00 och 17.00 ska Kaela och Giela behandlas i Råneå. Sen avrundar vi kvällen med en långpromenad med Veronica och Flinga. Noomi skulle ju ha fått sin 1-årsvaccination för ett par veckor sen egentligen men tiden har verkligen rusat fram den sista tiden med hustittande och jobbresor och hundträning å annat kul. Nu blir det i alla fall gjort å sen laddar vi för sökträning på fredag. Noomi får nog en lite lugnare variant med tanke på vaccinationen. Å sen fortsätter vi drömma om huset!

 

6 tankar på “Husbilder!

    • Tack! Skulle gärna vilja vifta lite med ett trollspö så att alla hundgårdar flyttat dit automatiskt och rastgården byggt upp sig själv… men men… =) Det känns jättekul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s