Lost and found – en slädtur med husse och hundarna

De flesta slädturer blir ihågkomna på nåt sätt. Genom åren har det ju blivit flera hundra slädturer för min del, riktigt hur många vet jag faktiskt inte alls, men många av dem minns man ju för att det hände något speciellt, kanske ett oväntat möte, något bra eller dåligt hundarna gjorde, speciellt väder, bra foton eller nåt annat. Just den här turen kommer jag nog att minnas som slädturen när jag tappade och hittade massvis med saker!

Imorse var det plötsligt soligt och fint men sen kom molnen, och temperaturen var helt galen med 8-9 plusgrader och vind! Oj vad det töade snabbt! Husset hängde med ut med sin skoter och så packade vi förstås ner grejor till lunch och annat gott.

Noomi surfade glatt i släden och viftade med frambenen samtidigt som hon skuttade med bakbenen i takt. Oj så gärna man skulle vilja fråga henne vad hon egentligen gör, men roligt verkar hon ju ha i alla fall.

I skogen är det gott om bara fläckar men jag måste säga att spåren ändå är i oväntat bra skick med tanke på hur vintern har varit. Lite bara fläckar här och var men ingen katastrof ännu. Kung Bore håller ställningarna, speciellt en bit bort från byn.

Husse och skotern

Giela var ivrig som vanligt och fick springa i flexit en stund. Hon hade bråttom och ville att alla skulle springa lika snabbt som henne! Söta tant var riktigt pigg och glad idag!

Tant tar täten i sitt flexi

Spårbyte

När vi svängde av spåret fick även Noomi komma ut och springa och hon ledde spannet fram bland småtallarna. Skaren höll till 99% för hundarna nu trots värmen, men ibland trampade de igenom. Som tur var skulle vi ju inte speciellt långt. Vi hade bestämt oss för att åka till samma ställe som jag och hundarna åkte till i onsdags, smidigt att redan ha en grop att elda i, lite hö till hundarna (även om jag fick med lite till också) samt ett lugnt och avskilt ställe.

Framme!

Giela gick runt och njöt och såg så himla glad och nöjd ut. Hon jagade till och med lite snöbollar och bjöd in Noomi till lek! Att se Giela sådär supernöjd och glad är något av det bästa jag vet. Det värmer lite extra just för att hon är så pass gammal och har haft det svårt tidigt i livet. Att se hundarna glada är alltid härligt men Gielas glädje värmer lite extra liksom.


Flygande snö!

Noomi passade förstås på att hångla med några snygga huskykillar också, Nalle och Rotax!


Observera Rotax tass på Silvas lilla huvud! *s*


Lunch! Noomi var en millimeter från att stjäla korven en gång…


Ge oss husse!

Elden rykte som besatt medan vi lagade mat och vi satt med brännande ögon och släckte den till slut. Lars blev nog nästan blind!

Vad var det då vi hittade och tappade? Sockarna flög som vantar just idag av nån orsak. På väg bortåt tappade jag 3 sockar och hann bara plocka upp en. När vi kom fram så var plötsligt min kniv helt försvunnen och jag trodde att jag tappat den efter spåret på nåt vis (har haft den i fickan). På vägen hem plockade sambon upp de två tappade sockarna jag missat och även en reflex som suttit på släden tidigare. Jag har ingen aning om när den lossnat men jag har saknat den i flera månader. Nu hade den plötsligt töat fram mitt i skoterspåret! Kniven kom aldrig fram, och så tappade jag en till socke på vägen hem, men helt oväntat så hittade ju reflexen hem så jag är rätt glad ändå! =)


Rotax myser i kojan efteråt

Hemma igen – alla hundar avselade och klara. När vi kom in somnade Lars, Noomi och jag på sängen och till och med Noomi verkade vara riktigt trött. Imorse vaknade nämligen alla hundar tidigt och tyckte att vi också skulle vakna. Noomi hånglade igång oss kring 05.15 kanske!

Nåja, när vi vaknade igen så hade jag riktigt rejäl träningsvärk i vaderna. Igår tog jag årets första löppass, försiktiga 3×5 minuter i barfotaskorna för att börja vänja musklerna vid att springa på tå igen efter vintern som gått. Det visade sig att det var riktigt tur att jag började så väldigt lugnt för idag är vaderna som fiolsträngar och jag stapplar fram trots stretching… Kommer jag att komma upp ur sängen imorgon bitti? Gör jag det blir det självklart slädkörning!

5 tankar på “Lost and found – en slädtur med husse och hundarna

 1. Hej på er! Så fantastiska bilder jag fått se på dina underbara hundar, de är ju så gulliga!
  Jag njuter av att se hur Härligt ni har det, på era slädturer & utflykter. Du är ju så Underbar GOOOOO mot dina alla hundar. Härligt att se & läsa!
  God natt på er!
  MVH Britt

 2. Bitt! Jag tror att Noomi och Milton hade gillat varandra! De lever liknande liv och verkar ha samma personlighet! 😉

  • Hej igen! Ja det tror jag också att de hade gillat varandra. Har du läst Theres blogg???
   Ni är verkligen lika Underbara med alla era Hundar du & Theres. Är så Underbart att läsa om er & era hundar, jag ser fram emot att läsa mer om dig & dina ljuvliga hundar. Fast du har mer slädåkning med dina hundar,än vad Theres kan ha här nere i Skåne, Hennes hundar drar cykel tror jag det heter, men du vet nog vad jag menar. Vi har ju verkligen fått Våren hit ner nu.
   Kram på er alla! Med vänlig hälsning Britt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s