En ledig eftermiddag med hundarna ute i solen

I onsdags passade jag på att ta ledigt på eftermiddagen för att åka ut i solen med hundarna. Riktigt trevligt att ha ett jobb där man kan styra lite med ledighet på det sättet! Noomi var som synes väldigt intresserad av min packning och hade nog önskat att hon var lite längre för en gångs skull!


Hejdå hemmet och hundgårdarna!

Giela ville snart springa bredvid men nu får hon alltid ha koppel på sig längs skoterlederna eftersom det börjar vara mycket folk ute i rörelse den här tiden på året. Tant är ju inte den som bryr sig så mycket om andra, men å andra sidan hör hon bara det hon vill höra ibland nu på gamla dagar…


Ivrig liten terrier!

Den här bilden togs egentligen mest av en slump och Giela och Noomi kom med längst uppe i ena hörnet bara, men de såg så himla härliga ut så jag klippte ut dem i alla fall. Det glädjer lite extra att Giela som numer är pensionerad slädhund kan vara med ute på äventyr fastän hon inte vill eller orkar springa i spannet, och Noomis stålmannenpose är ju oslagbar! Hon sitter ju fast i selen och när hon är ivrig så lutar hon sig mot den och viftar med frambenen i luften istället för att stå på dem. Selen sitter bra så det verkar till och med vara bekvämt för henne!

När vi svängde av från leden och ut på en stor enslig myr så fick Giela och Noomi springa en bit! Yay! Tant stängde öronen en stund och virrade runt lite men kom strax på bättre tankar igen medan jag försökte manövrera spannet bland småtallarna (där Kaela till slut gick på fel sida och stannade hela gänget). Tänk att en 13 år gammal hund kan ha så mycket spring i benen! Skaren håller fortfarande för spannet även om de går igenom ett par centimeter så det går fortfarande att köra helt fritt!


Yay!


Dags att slå läger!

Jag har ju klagat mycket på att vi har så lite snö, och bitvis börjar det vara ganska bart. Inne i skogen kör man bara på några centimeter tjockt skoterspår nu. Men ute på myren var det bra med snö och som synes blev min eldgrop rätt djup ändå! Är nog kring en halvmeter snö kvar här. *gör tummen upp*

Hundarna fick varsitt grisöra. Det är sånt där tilltugg som jag väldigt sällan köper längre och egentligen är lite skeptisk till, men som snacks var det enkelt att ta med och kändes inte alltför mättande heller för ett gäng hundar som snart ska springa mer. Själv drack jag en kall lättöl, åt lite god choklad, och så vansinniga mängder med grillad falukorv med ketchup – något av det godaste jag vet i all sin enkelhet!

Tant gick omkring i solen och tittade på saker och såg rätt nöjd ut. Noomi körde mer ”högfartsrace” och hoppade efter flygande snöbitar, hånglade med huskies eller satt i mitt knä och tittade sig omkring.

Hundarna fick med sig hö att ligga på och tant somnade snart bredvid Nalle och Rossi.


Mintu och Kaela

*
Silva myser bredvid sin kompis Rotax


Vackra lilla Silva

Efter några härliga timmar ute i skogen, bara hundarna å jag, så var det sen dags att packa sig hemåt igen. Helt klart en av årets finaste dagar för oss, om man ser till sol och skönt uteväder. Körmässigt är det ju alldeles för varmt osv… men att bara vara ute och njuta och inte frysa är ju inte dumt det heller.


Noomi tar täten!

Nalle är en fighter och älskar verkligen att springa och att få kämpa. Bilderna på honom lyser alltid av springglädje och yrkesstolthet! Dessutom är han ju riktigt vacker också!

Nu laddar vi för mer körning i helgen och hoppas på lite sol och härligt väder så att korvgrillningen kan upptas igen. =)

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s