Massor av stjärnor över våra huvuden

Ikväll har Noomi och jag tränat lite lydnad. Nu kan hon nästan komma in till sidan med apporten men det blir inte alltid rätt. Hon är en fighter och hämtar den och provar igen och igen. =)

Sen åkte jag ut med hundarna och vilken skillnad lite kyla gör. Nu hade vi -15 grader och sån kyla har vi inte fått köra i på 1,5 månad om jag minns rätt! Hundarna var vansinnigt pigga och spåret alldeles stenhård och nästan isigt. I de långa nerförsbackarna kändes släden som en liten tvål och jag fick kramp i benet av allt bromsande. Att stå med hela kroppstyngden på bromsen i nerförsbackarna när släden tvålar omkring i mörkret är allt lite spännande… När 6 hundar är riktigt pigga och lite galna så är det rätt bra kraft även i ett sånt litet spann och en sån här gång är jag så glad att jag inte har fler hundar. Så isiga som spåren är nu hade jag nog inte vågat köra ett stort spann själv.

Ingen måne uppe ikväll men det kanske var lika bra det. Himlen var alldeles klar och stjärnhimlen helt fantastisk! Jag kunde knappt sluta titta uppåt. Mintu och Kaela var också riktiga stjärnor idag. En gång fick jag upprepa ett ”höger” för Kaelas skull men i övrigt svängde de på första stavelsen varje gång och tog många kloka och bra beslut på egen hand utan att jag behövde lägga mig i. Riktigt härligt med turer när allt flyter på och fungerar helt bekymmersfritt och smidigt utan minsta trassel eller tjat. Lite bilder blev det förstås också… =) Här är mina älskade stjärnor!


Kaela och Mintu – mina ledstjärnor idag


Silva och Rotax

En magisk avslutning på onsdagen fick vi och det passade lite extra bra eftersom jag åker bort med jobbet imorgon och kommer hem fredag. Husse är hundvakt och huskisarna får alltså en vilodag imorgon kväll. Vi ska ut på skotersafari med övernattning, men jag tar bilen dit eftersom jag har ett möte imorgon efter lunch. Tror det blir riktigt kul, men jag kommer förstås att sakna mina kära hundar. Avslutar med en bild på Rotax, äntligen med lite is i skägget igen, nöjd och trött i sitt lilla vindskydd.


– Sluta lys på mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s