Månskenstur

Inte ett moln på himlen och dagens sista ljus höll precis på att försvinna vid horisonten medan jag selade ut hundarna. Härliga förutsättningar! Nu börjar det vara så illa att var slädtur kan vara den sista här hemifrån, så vi försöker krama ur så mycket härlighet som möjligt.


Ivriga kompisar

En bit efter att jag tagit denna bild så fick jag plötsligt ducka tvärt för något mörkt som kom flygande genom luften. Där finns inga träd och brukar aldrig finnas fåglar så först förstod jag inte vad det var… men sen kom jag på att det måste ha varit Rotax socke som sprättade iväg så snyggt! Rotax fick på en ny socke och så gjorde jag en mental anteckning för att inte glömma att plocka upp socken på vägen hem.

Vi körde en ny sträckning och spåren var förvånansvärt hårda och fina trots att det regnat idag och varit varmt. När vi sen kom upp på myren igen så skuttade Silva till i farten och visade med nosen att hon hittat nåt, och där låg ju Rotax socke så jag hann precis bromsa nog snabbt för att släpsnöret skulle räcka ända dit bak… Hade det inte varit för Silvas duktiga nos så hade jag helt klart missat den. Kloka lilla bus!

Månen var precis sådär magiskt som den kan vara och ikväll kände jag att jag funnit frid. Om vintern tänker vara över nu så får det väl vara så eländigt. Kvällens tur kan jag leva länge på och om vi inte kan köra mer efter helgen så fick vi i alla fall lite magi till slut. Ingen tjock snö på träden, fult och smutsigt på spåren av barr och kvistar som blåst ner, men månskenet var magiskt och det räcker långt. I år har jag fått sänka min standard för ”magisk tur” flera snäpp.

Nu väntar en god natts sömn. Imorgon är det skidtävling på jobbet men jag funderar på att smuggla med en hund eller två för att få lite draghjälp och kunna ”slå två flugor på smällen” så att säga. Jag är anmäld till 5km öppet spår så vi åker ”utom tävlan”. Blir middag med jobbet också, å sen hade vi nån slags plan om att vintertälta i helgen också…och hälsa på en kär gammal vän och hennes familj…verkar bli en fullsmockad och rolig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s