Efter regn kommer solsken

För att backa tiden lite så blev det laserbehandlingar i Råneå i fredags som vanligt, men Annelie på snowdogs hade en jäktig kväll så vi bestämde oss för att prova ut selar till Rotax och Nalle vid ett senare tillfälle. Däremot ordnade Kaela lite kaos när vi var i Råneå. Hon måste ha blivit tvärdålig i magen för när vi kom in så satte hon sig och bajsade framför disken! Det är ju inget hon gör inomhus normalt sett, stackars lilla Koalan!

Igår hade jag inga stora planer alls. Smhi hade lovar regn halva lördagen och en massa plusgrader så jag trodde nog inte ens att det skulle gå att köra. Så himla galet att det ska vara så redan nu i början av mars!

Vaknade 06.45 och när jag tittade ut var det sol från en klarblå himmel som mötte mig! Skyndade ut för att mata hundarna och insåg rätt snabbt att det kanske faktiskt skulle gå att åka ut, för under natten hade spåren nästa frusit trots minimalt med minusgrader. Vi slängde ut en snabb förfrågan och fick napp från vår lydnadsträningskompis Linnea som ville ut och skida och grilla lite. Kul! Sambon var tyvärr tvungen att jobba… =/

När jag selade ut hundarna råkade Nalle hoppa upp med tassarna och köra in ena tassen rakt in i mitt högre öga! Skitskumt! Ingen av mina hundar brukar ju hoppa ända upp i ansiktet på det sättet, men här träffade han rätt på en gång. Konstigt nog gjorde det inte speciellt ont. Det räckte att blunda ett bra tag så kändes det bättre, trots att hela tassen verkade ha gnidits runt innanför ögonlocket.

Släden blev alltså rejält fullpackad med ved, fika, liggunderlag, hö till hundarna och lite tuggrejor till dem. Man hade behövt en Harry Potter-version med oändligt med utrymme!


Giela och Noomi börjar vara vana slädåkare nu – Noomi är alltid superivrig!

Solen var faktiskt framme och visst var det varmt, men spåren var ändå farbara. Inne i skogen ser man däremot att det töat väldigt mycket på många ställen. En del av södersluttningarna är snart bara. I spåret börjar det sticka upp lite stenar och stubbar. Ja vi ligger liksom en månad i förtid vädermässigt sett!

Linnea anslöt längs vägen och så slog vi läger längst bort på en stor myr och där var det nog kring en halvmeter snö! Fortfarande soligt! Ögonen var inte vana och det bländade ju! Väldigt länge sen vi lyckades vara lediga i soligt väder senast!

Hundarna fick hö att ligga på och älghudsbitar att tugga på. De såg ut att njuta av solen de med och låg mest och kisade. Linnea å jag fikade och surrade, härligt med en riktig vårvinterdag till slut!

Sambon behövde inte jobba så länge så när Linnea var tvungen att åka hem kom Lars på sin skoter. Perfekt! När Linnea skidade iväg så tyckte Noomi att hon ville följa med ut på äventyr, inte bara en utan två gånger! Lars fick ta skotern och hämta henne till slut för öronen var tydligen fulla av bomull…. *hrmf*


Eyes on the target!

Noomi lyckades för övrigt stjäla sista fyra bitarna av min falukorv men jag hann få fast henne och gräva ut dem från hennes mun/hals… snabb liten tjuv! Jag fick tillbaka allt, MEN den kändes inte riktigt så kul att grilla halväten och slemmig korv så nån sista grillad korv fick jag inte… =/


Giela grävde en grop snett bakom släden och sov så gott. =)

Ögat ja, när vi tog en bild så fick jag ju själv se hur det såg ut! Fortfarande inte ont utan bara aningen ömt kanske, men rött! Så går det när man stoppar in en Nalletass i ögat!


Dags att åka hem igen!

På väg hem mötte vi en skoter med en hund i flexikoppel bredvid. Då gick det sådär inte riktigt halvbra. Föret var så pass mjukt att jag inte vågade ankra och gå fram riktigt, så jag försökte vinka till sambon eftersom vi ändå var två, men vi missförstod varandra och istället körde skotern med älghunden förbi. Spannet vek ut åt sidan men nådde aldrig fram till hunden, dock stod de som ett U över spåret när han kommit förbi… hmm… inte riktigt snyggt…

Det hade blivit mjukare under dagen och spåren täcktes av 4-5cm sockersnö på vägen hem. Sen kom vi till skoterbron nära byn och den var nästan naken. Den har inte varit helt täckt av snö och fri från hål på hela vintern! Nu får man verkligen smyga över den…

Mintu är ju lite långsammare än de andra även i vissa tempobyten och nu när han och Kaela går utan nacklina råkar han ibland trampa över draglinan. Lillkillen är dock duktig på att trassla ut sig själv. För Kaelas nacke är det nog ändå skönt att inte ha nån belastning på halsen.

Det kändes i alla fall skönt att få sitta och elda ute i solen, i alla fall en gång denna säsong, och dessutom med hela familjen! På vägen hem hade ån töat lite till men det var ändå inga bekymmer att köra.


Lite mys i kojorna efter avslutat arbete.

Nu verkar det faktiskt vara lite soligt även idag (söndag) och spåret har blivit hårdare under natten trots att det knappast varit minusgrader. Otrooligt! I övrigt ser det ut att mest vara plusgrader dygnet runt framöver… kan det vara så jäkla illa att säsongen tar slut redan i mitten av mars i år? Nånstans har jag i alla fall rent mentalt börjat planera lite inför sommarens aktiviteter, börjat tänka lite på hur Noomis agilityträning ska förberedas och så börjar vi snart titta efter passande spårmarker till huskisarna. Galet.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 tankar på “Efter regn kommer solsken

  1. Härligt Väder på er utflykt det blev, ser såååå mysigt ut med er picknick,& Hundarna är såååå söta .Jag tycker ni har mycket snö däruppe,när jag ser på bilderna.
    Här nere har vi INTE någon snö alls.Vi har fått Våren hit. Otur med ditt öga, hoppas att det blir bra. MVH Britt

    • Hihi, ja om man jämför med alla våriga bilder man ser från södra Sverige så har vi ju ändå mycket snö. Men med våra mått mätt börjar det vara väldigt lite för säsongen. Ögat känns bättre dag för dag tack, det ser bara lite läskigt ut ännu… Tur att det inte var en klo som råkade komma in i ögat utan bara mjukare delar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s