Tokigheternas kväll

Vädret fortsätter att vara eländigt. Kring noll har det varit i en månad nu och det ska fortsätta en vecka till. Har aldrig varit så kallt som -10 grader under hela februari om jag minns rätt, kanske nån enstaka natt med -7, annars +/- 3 grader typ. Blä! Vattenpölar på tomten och slask på vägarna! Vi ska egentligen inte klaga, vi har kunnat köra nästan hela vintern och kan köra ett tag till, men vissa isar verkar ha blivit riktigt blöta och även osäkra, så våra körvägar känns nu lite begränsade. Lilla ån ser i alla fall helt OK ut än så länge så den kan vi använda – alltså dags för slädtur igen!


Noomi – Queen of the hundgård!

Blött på ån men inte värre än att vi kunde köra vid sidan av så vi ska inte alls klaga. Alla hundar var pigga och sugna och nog var det skönt att hinna ut i ljuset trots att jag jobbar hela dagen. Det blir ljusare hela tiden!


Ivrig Noomi

Giela och Noomi sprang stor del av turen. Vi körde nog ca 16km vilket kändes lagomt som kvällstur. Skogen var full av färska renspår, renbajs, nygrävda gropar, men renarna själva lyste med sin frånvaro. Riktiga sneaky-renar! Giela fick springa i flexit för hon var lite tantvimsig och hade väldigt bråttom i spåret, även innan vi började se renspår.

När det började vankas renar så fick även Noomi åka släde, men renarna kom ju aldrig. Bara spår och bajs. Jag spanade med pannlampan åt alla håll för Giela skrek sitt ”renar är nära”-skrik ett par gånger och då brukar det finnas något i närheten.


Visst är Gielas skugga söt! =)

När vi nästan var hemma fick hundarna plötsligt bråttom och där var renarna! Jag såg ögonen blänka längst bort på ett hygge och Noomi skuttade en bit fram och var nyfiken men eftersom vi stod kvar (jag och sju skrikande huskies) så vågade hon inte långt. Däremot hade hon svåååårt att lyssna på inkallningen med de spännande renarna nånstans framför. Hon höll sig kring ledarhundarna men hade inte tid att komma bak till mig, trots att vi tränat extra på att det är positivt och ger belöning,  och inte bara betyder att man blir fast i släden igen.

Till slut fick jag ner henne i släden och vi kunde fortsätta. Renarna hade följt vårt spår i några hundra meter och hundarna fick bråttom bråttom. Renarna var ju redan långt borta, men spåren var roliga och Noomi skällde och skrek i släden. ”Spring fortare kompisar – fortare!”

När vi kom hem vände vi inte in mot hundgårdarna utan körde runt huset istället. Hundarna vet vad det betyder – alla får komma in! De samlas snabbt på bron och väntar vid dörren med extra glada svansar.

Sen hände allt tokigt på en gång. Här tänkte jag ta en bild på hundspannet som var på väg in, men samtidigt så slank Noomi ut (som även fastnade på bild). Hon rusade bak till hundgårdarna och ett stort märgben som hon spanat in tidigare. Samtidigt skyndade jag mig att lasta in alla huskies i huset och stänga dörren. Sen hämtade jag ett annat ben och lyckades övertyga Noomi om att ett byte var en vinst även för henne. En mallig terrier som stulit en skatt kan ju annars orsaka visst huvudbry på öppna ytor…

Efter kanske 3 minuter kom Noomi och jag in igen och då hände nästa tokiga grej – i hundrummet hittade jag Silva med en stor bit kött som hon tuggade frenetiskt på! Plastpåsen runt var märkt ”älgskalv revben” och jag tänkte först att sambon tagit upp köttet för tining, men det luktade ju…bläää! Ruttet typ! Som tur var hade ingen annan blandat sig i hennes skatt utan de andra sex tittade bara nyfiket.

Först fattade jag ingenting, men Silva fick tillbaka köttet för människomat var det inte längre. Sen slog det mig att jag tappat lite frysvaror när jag packat i frysskåpet (som står i det rummet) i söndags. Några saker ramlade på golvet så jag fick plocka upp dem. Denna köttbit måste ju ha glidit in under skåpet eller nåt sånt men varken Giela eller Noomi hade hittat den. Å andra sidan är jag inte förvånad, Silva är alltid i framkant när det gäller nya upptäckter.


Blä för mig – mums för Silva!

Hela gänget fick tuggben och så klämde vi in lite kloklippning för samtliga jyckar. Vips så var kvällen slut och det var dags att sova för hela familjen, men vi hann i alla fall med båda roligheter, tokigheter och nyttigheter! Imorgon kväll blir det promenad på stan med Veronica och Flinga efter att de varit borta på semester. Vi har massvis med prat att ta igen så det blir nog en härlig sväng!

5 tankar på “Tokigheternas kväll

 1. God kväll ! Är såååå roligt när jag ser att ett mail från dig har kommit. Läser med spänning vad ni alla har hittat på för roligt, Hundarna är ju bara så fina, såg spännande ut med renarna som ni mötte.Så förväntas fulla dina hundar såg ut i hallen, att få komma in. Nomi verkar vara en kul & rolig hund, hon verkar verkligen att Trivas ihop med alla dina Husky hundar. Min son & hans flickvän har 3 styck husky, & jag bara Älskar dessa hundar, de har en Jack russel också, han trivs jätte bra med de 3 hasky hundarna. De är ute i skogen här nere i Skåne & åker typ cykel med dem,så de får springa av sig, för de behöver mycket motion har jag förstått.Det blir inte precis slädåkning som du kan göra med dina hundar här nere, för vi har knappt haft någon snö här. Jag har inte vågat åka med på cykeln ännu, för man måste ha en stark styrka i händerna, säger de. Se om jag vågar någon gång, det hade varit mysigare att få åka släde som du gör med dina hundar. God natt på er!
  MVH Britt I Skåne

  • Tack för fina och snälla kommentar! Kom att tänka på en tjej jag stött på på hundforum och liknande som har en jack russell som heter Åke och så ett par huskies, är det samma? Hälsningar, Kicki

   • Hej igen!

    Nej det är inte henne du stött på i hundformet,Hon heter Theres hennes jack russel hund heter Milton, han är så klok & förstår nästan allt man säger till honom, Men det var Theres som gav mig din blogg, så hon har läst om dig & dina hundar också. Jag tycker du skriver så fantastiskt FINT & bra om allt ni hittar på med dina hundar, är så spännande & läsa från, långt där uppifrån i Sverige också, för ni har mycket mer snö & vinter & skog, det har vi ju inte så mycket av här nere i Skåne. Kul också att läsa vad ni gör med era husky hundar,se hur de bor,du har dina ute mycket vad jag förstår, Theres har byggt en hundgård nu till sina hasky, men de bor mycket inomhus hos dem. De sover inomhus också. Min son har lilla Scilla (husky) den har han haft sen hon var valp, jag har passat henne mycket,, ,hon är bara för GULLIG!! Rolig lekfull, lite full i sjutton, hon tycker om att vara ute mycket, Scilla pratar med mig också ,hon försöker säga till mig vad hon vill, oftast tolkar jag henne rätt. Ja så undrarbara Husky hundar är. Ni får ha det så jätte bra!
    Ser fram emot dina Fina roliga mail. MVH Britt

 2. nej det har verkligen varit en mild vinter, och kort var den här hos oss, vi hade bara snö i januari… så blev inte så mycket drag med min nya kickspark, men får köra mer nästa vinter, och nu får jag väl spara till en kickbike :p

  • Åh jag vill också ha! Ser roligt ut, jag har varken testat kickbike eller kickspark men skulle gärna köra det. Hade tänkt köpa en kickbike till sommaren men ska nog spara pengar i sommar så…kanske nästa sommar! Köp en och recensera!!! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s