3 timmar på släden med lite regn på slutet…

Det är allt lite konstigt nu. Vi har haft temperaturer kring noll eller ett par plusgrader en längre tid. Innan dess hade vi kring tre veckor med -25 till -35… Februari brukar vara en kall och snörik månad, men vi har inte så mycket snö och senast det var kallt eller soligt minns jag knappt.


Dags att köra!

Detta konstiga väder har gjort att hundarna än så länge inte gått några längre turer. Just under 3 mil är det längsta vi kört på hela vintern. Värmen gör sitt och jag vet inte riktigt hur isarna är efter allt konstigt väder som varit. Vi måste nog börjar söka oss lite längre rundor och hoppas på kallare väder helt enkelt. Idag körde vi ungefär 2 mil i värmen, vilket avslutades med lite regn… blä! Systemkamerorna fick vara hemma för att inte bli blöta i onödan.


Slädsäcken har hållit fint men kartfickans plast har torkat/frusit sönder.. =/ Blir nog att ta farväl av den…


Silva hade en massa klet i ena ögat också, blir nog att köpa ögonsalva till lillan. Kunde inte se något skräp men ska titta igen en extra gång först. Ingen av de andra verkar nämligen ha problem.


Nalle kliver i selen

Lite fint har det ändå blivit i skogen av sista snön som kommit. Blötsnö på spåren men ingen vass skare i alla fall… ja man får koncentrera sig på det positiva helt enkelt!

Bajsstopp och två punkteringar…?! I det varma vädret gillar hundarna att svalka sig i snön när man stannar. Nyaste skoterspåren går några meter till vänster, men hundarna valde att springa på de gamla spåren som snöat över helt. ”Här brukar vi faktiskt alltid springa så då gör vi det även idag!”

Ett ensamt rådjur fick vi se på avstånd och vips drog hundarna på en växel till och spetsade öronen. Sen kom vi fram till en liten bäck med en smal bro över, och vattnet var alldeles flytande och fint. Såg inte alls så kallt ut.

Sen kom vi till den stora backen, backen som är lång och rätt brant och alldeles rak, och sen när man kommit upp så vinklar den bara svagt till höger och sen är det lika mycket och lika rak backe kvar, så bad jag en liten bön om renar eller NÅT kul i alla fall. Hundarna var lite sega i värmen och den där backen är bara så himla trist och tung.

Döm om min förvåning när hundarna blev lite vilda längst nere vid backens fot, och ja såg både renspår och renbajs. Vips satte vi av och tog hela backen i ett enda svep för renarna hade gått precis hela vägen upp. Normalt sett blir det alltid nån liten micropaus för att ladda om, men nu räckte det med att jag sparkade lite ibland för att hjälpa till. Vi gjorde det på ”ren motivation” kan man säga… Tack små renar! Så himla praktiskt att ni gått just där!


Längst ner i första delen av backen

En kort stund efter detta kastade sig Kaela tvärt ner just i kanten på skoterspåret och Silva kastade sig ner supersnabbt på samma ställe, medan resten av spannet och släden fortsatte. Jag såg snabbt att Silva hittat nåt, och det verkade vara en sork som hon fångat! *tugg tugg tugg svälj* Jag såg bara en liten svans i hennes mun för den var snabbt nere i hennes mage, men jag blev allt lite imponerad av att hon lyckades jaga sorkar under snön samtidigt som hon drog släde! Silva har ju alltid varit dukig på att ”multitaska” å andra sidan.

Lysena från vår lilla hemby! När vi kom hem hade vi varit ute på spåren i nästan tre timmar. Ingen vidare fart alltså, men hundarna traskade på och så länge de jobbat på och har roligt så bryr jag mig inte om farten. Ett rejält fyspass blev det i alla fall med tung nysnö utan spår bitvis. De slitna belagen på släden knorrade lite mot blötsnön.


Rotax

Nu har Giela och Noomi fått en timmes promenad här i byn, och snart ska vi nog prova att inviga lydnadsbanan i källaren. =) Det här har helt enkelt varit en riktigt bra helg med mycket tid åt roliga grejor… =) Gott om energi att ta med sig till en ny arbetsvecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s