Lydnadsträning med Noomi och gänget


Dansa som förhoppningsvis har puppisar i sin mage kör vittring


Szune apporterar


Noomi – hunden som snart ska få en ny frisyr

Träningen med Noomi idag kändes riktigt bra. Visst blev det lite missar och tokigheter, men överlag hade hon fint fokus och klarade de flesta störningarna jättefint. Jag kör henne fortfarande med lina som släpar efter lös för att förhindra att hon självbelönar med att hälsa på nån av de andra, hon har ju än så länge i sitt liv aldrig lyckats springa fram till nån utan lov, och det märks så himla stor skillnad jämfört med att ha en hund som fått chans att göra det. Hon vet ju liksom inte att det finns den möjligheten ens, å jag hoppas att vi kan fortsätta utan att hon upptäcker det och måste lägga tid på det.

Vi körde fritt följ, läggande och ställde under gång (delmoment) och lite basic fjärr. Det mesta fungerade fint, vår lägstanivå är fortfarande rätt låg men alla moment har även små stunder när de lyser till och man får en blick in i framtiden av hur det ska se ut, sen när allt sätts ihop. Lilla Noomi börjar vara riktigt rolig att träna med och det känns som att vi hittat rätt i träningen igen, hon har landat efter löpet och jag har tränat bort lite mer rostighet och vips så känns det hyfsat bra!

Just nu har jag bara lite funderingar kring kommandon. Med Jacki använde jag ”plats” till ”läggande under gång” eftersom hon låg tryggt och inte väntade på annat än att jag skulle hämta henne. ”Plats” betydde för henne ”lägg dig supersnabbt och ligg kvar tills jag hämtar dig”. Samtidigt är det mycket enklare att mängdträna med ”ligg” utan att behöva sätta hunden upp varje gång, något som jag vill vara konsekvent med när vi kör kommandot ”plats”. Hur har ni gjort?

En annan fråga är ”stå” eller ”stanna” vid ställande under gång. Jag har tidigare kört med ”stanna” och det lutar åt det även nu, men det är ju förstås ännu tydligare med ett kommando som alltid betyder just ”stå upp”. ”Stanna” betyder ju så mycket, ”bli stilla i samma position som du är och rör dig inte” typ. Än så länge använder vi ”plats”/”ligg” parallellt nästan, och så ”stanna”. Hur tänker ni?


Mintu, Nalle och Kaela äter i sin egen hundgård

Efter en rolig kväll åkte jag hem för att mata huskygänget och pussa dem lite, och så fick Giela och Noomi mat förstås. Giela verkade tyvärr känna av ryggen efter att ha sprungit genom under slädturen, inte jättekonstigt egentligen kanske men jag hade hoppats att hon skulle slippa. Hon hade så mycket spring i sina gamla ben och ville så gärna. Det blir lite smärtstillande och så får vi hoppas att det ger med sig snart. Imorgon blir det nog en lagom lång promenad för henne och Noomi, om ryggen verkar vilja dvs.

Jo just ja, gick ut och matade hundarna med min nya jobbjacka och jag vet inte hur det gick till, men när jag gick ut ur hundgårdarna så hade jag slafsat hundmat på ena ärmen… Som tur var gick det enkelt att torka bort mat och dreggel… God natt! Hoppas på slädväder även imorgon kväll!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s