Man ska aldrig ropa ”hej”…

image
Imorse fick systrarna frukost bredvid varandra, men ändå med lite avstånd förstås

Det var ju det där med att ”ropa hej…”. Igår kväll när hundarna åt middag så hamnade Silvas och Rotax skålar alldeles mot varandra men båda åt lugnt och jag tänkte på hur duktig Silva blivit, hur skönt det är att inte alls behöva känna sig nervös i såna lägen.

Några minuter senare stod Kaela med huvudet i den tomma mathinken och Silva kom dit. Det i sig var ju inget konstigt, men just denna gång surnade Kaela till när Silva kom för nära och Silva svarade upp. Eftersom jag stod precis bredvid kunde jag bryta direkt och det lät inte så allvarligt. Jag hade matsleven i handen och råkade slå Silva (inte så hårt förstås) i huvudet på ren reflex.

I ren förvåning så reagerade jag nog mindre än jag borde ha gjort, och så väntade jag ett par sekunder för länge med att föra ihop dem igen, så både två gick runt med ragg och stirrade lite på varandra resten av tiden. Kaela ÄR långsint av sig, men just Silva och Kaela har aldrig haft något otalt direkt, och jag tror att hon kommer att glömma detta snabbt… men det visar ju bara ännu en gång att man aldrig kan säga ”aldrig” när det gäller levande varelser. Första ”slaggisen” på väldigt lång tid, men helst av allt hade vi ju förstås undvikit även denna. Jag tror att det är löp på G hos flera av tikarna och det underlättar ju förstås inte.

Nåja, hoppas att syrrorna är kompisar igen snart. Just nu bor de inte ihop och det var inte läge att lämna dem ensamma efter detta heller. De fick en påtvingad gruppkram med kel och mys tills båda två börjat slappna av och sen skiljdes de åt. Imorse stirrade de lite på varandra och följde varandra runt när det var öppet mellan alla tre hundgårdar, men det går nog snart över. =/

Onödigt brudar!

Nu åker vi iväg för lydnadsträning med Noomi och sen ska vi gå en långpromenad på stan med Veronica och Flinga efteråt. Giela följer förstås också med. Huskygänget där ute får en vilodag efter två dagars körning, något som Rotax verkar tycka är heeelt onödigt på alla sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s